Bekijk het origineel

Leven… Even…

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Leven… Even…

4 minuten leestijd

Aan het eind van het jaar gaan veel basisscholen op schoolreisje. Zo ook de klas van Peter. Tijdens het schoolreisje kwam zijn klas bij een echoput. De jongens renden ernaartoe en riepen zo hard als ze konden allerlei woorden in de echoput. Het was een heel kabaal. Peter was als laatste aan de beurt en hij riep hard in de echoput: “Leven!” En even later klonk de echo terug: “Even!” Dat sloeg in bij Peter. Het echode terug in zijn hart. Hij bleef het maar horen in zijn hoofd: leven… even… Voor Peter was dit het begin van zijn bekering tot God.

Leven… Even… Vraag het maar eens aan je opa of oma. Ze zijn misschien al zestig, zeventig of tachtig jaar. En allemaal zullen ze zeggen: “Het is voorbij gevlogen”. Mozes zong het al, eeuwen geleden. Wij brengen onze jaren door als een gedachte. Aangaande de dagen onzer jaren, daarin zijn zeventig jaar; of zo wij zeer sterk zijn, tachtig jaar; en het uitnemendste van die is moeite en verdriet; want het wordt snellijk afgesneden en wij vliegen daarheen (Ps. 90:9-10).

Dit nummer van Daniel gaat over ‘leven’. Dit naar aanleiding van de Week van het Leven. De cijfers op het prikbord zijn schokkend, want wat worden er elk jaar veel kindjes geaborteerd! Voor hen was het leven echt maar heel even… Verpleegkundige Else maakt dit van dichtbij mee (blz. 19-21). Forensisch arts Leen Los (blz. 18-19) komt op een andere manier ook in aanraking met het einde van een leven.

Tot slot is er in deze Daniel aandacht voor de vraag: ‘Wat is de zin van het leven?’ Je zult zien dat het leven een voorbereidingstijd is op de eeuwigheid. Peter kende daar iets van. Jaren later ging hij weer naar de echoput. Hij wilde teruggaan naar de plaats waar hij was stilgezet en waar het allemaal was begonnen. Opnieuw riep hij in de echoput. Niet alleen: “Leven,” waarna hij “even” hoorde, maar hij riep ook: “Sterven”. En de echoput reageerde: “Erven”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 november 2019

Daniel | 32 Pagina's

Leven… Even…

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 november 2019

Daniel | 32 Pagina's

PDF Bekijken