De ANWB-praatpaal van Tholen
Een oude ANWB-praatpaal werd ingezet tijdens de campagne. Hij werd op verschillende plaatsen op het eiland neergezet. Er werden daar foto’s gemaakt. Die werden op Facebook geplaatst. Daarmee werden volgers gecreëerd. Via de volgers kon ook de verdere inhoudelijke informatie uit het verkiezingsprogramma worden gedeeld. Het bleek een doorslaand succes te zijn en veel mensen waarderen het extra omdat met de actie ook het eiland Tholen wordt gepromoot. Zie daarvoor de beelden.
Waarom een praatpaal?
Op Tholen werd op een ludieke en passende manier campagne gevoerd. Natuurlijk zijn er veel meer voorbeelden van in het land, maar deze willen we u toch niet onthouden.
Het is te kort voor de verkiezingen om met deze inspiratie nog iets te doen in uw eigen pkv of afdeling, maar het is wel een goede tip voor de volgende verkiezingen of de doorlopende campagne.
Ludiek campagnevoeren
Om als politieke partij aandacht te trekken moet je verrassend uit de hoek komen. Dat kan bijvoorbeeld met een ludieke actie. Maar waarom dan de praatpaal? Steunfractielid Ruud Muijt van Tholen legt het uit:
“Het is een ludieke actie met een serieuze toon. De ANWB-praatpaal heeft al een week over ons eiland gezworven. We hebben daarmee aandacht gevraagd voor ons eiland met de negen kernen die we allemaal waardevol vinden. Je krijgt ook echt contact met iemand van de SGP als je op de knop drukt.
Met deze praatpaal willen we politiek en politieke onderwerpen sprekend te maken. Een praatpaal is daarvoor een goed voorwerp. Jarenlang heeft die goede diensten gedaan in de samenleving. Hier op Tholen beleeft hij zijn pensioen. De praatpaal was altijd een baken langs de weg. Hij bevorderde de veiligheid en luisterde naar mensen die hulp nodig hadden.
Door op de knop te drukken krijg je contact tussen de burger en de politiek. Het is goed om als politicus je oor te luisteren te leggen in de samenleving en er te zijn voor je burgers.”
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 maart 2018
De Banier | 32 Pagina's
