Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Asperge soep met zalmsnippers en zeekraal

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Asperge soep met zalmsnippers en zeekraal

3 minuten leestijd

Maaltijdsoep voor 6 tot 8 personen Bereidingstijd 45 tot 60 minuten

Ingrediënten

• 700 gram verse witte (eventueel groene) asperges

• ruim 3 liter kraanwater

• 2 pakjes ‘Limburgse aspergesoep’

• 1 blokje tuinkruidenbouillon

• 300 gram gerookte zalmsnippers

• 200 gram zeekraal

• 2 bosuitjes

Bereiding

1. Was de asperges en leg ze vier uur van tevoren in koud water, zodat ze zich ‘vol zuigen’;

2. Was de zeekraal en snij die in stukjes van 2 cm. Breng de zeekraal daarna in 0,5 liter water in een aparte pan aan de kook en laat die vervolgens gedurende 30 minuten zachtjes doorkoken;

3. Schil de asperges met een aspergeschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden; snij het voetje van 1 cm eraf. Kook de schillen en de voetjes in 1 liter water in een aparte pan en laat die gedurende 30 minuten zachtjes doorkoken. Snij de asperges in stukjes van 2 cm, doe ze in de soeppan in 1 liter water en voeg het blokje tuinkruidenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit vervolgens zachtjes doorkoken;

4. Doe 0,75 liter koud water in een kom en voeg de beide pakjes ‘Limburgse aspergesoep’ toe; mix dit met een garde tot een glad geheel. Voeg toe aan de asperges in de soeppan, breng onder regelmatig roeren aan de kook en laat zachtjes doorkoken;

5. Ontdoe de bosuitjes van de voetjes en het overtollige blad en snij ze in stukjes van 1 cm;

6. Zeef de aspergeschillen en -voetjes; pers ze desgewenst nog eens grondig uit en voeg alleen het opgevangen vocht toe aan de soep;

7. Voeg de zeekraal mét het water toe aan de soep;

8. Voeg de zalmsnippers en de kleingesneden bosuitjes toe;

9. Garneer de soep desgewenst met een eetlepel peterselie;

10. Breng de soep onder regelmatig roeren tegen het kookpunt en laat daarna nog 10 minuten zachtjes ‘rijpen’.

Serveren

De soep is een volwaardige warme maaltijd. Lekker met stokbrood of crackers met zalmfilet. Een glaasje Chardonnay maakt het compleet.

Eet smakelijk


Kamerlid Bisschop blijkt een echte keukenprins te zijn. Zijn kleindochter Eleonora (3) helpt hem graag. “Ik kook al vijftien jaar soep op zondag. Een maaltijdsoep is snel klaar. Op de rustdag willen we zo min mogelijk doen. De keuze varieert tussen gevulde kippensoep, tomatensoep met balletjes, groentesoep met een stevige worst, ossenstaartsoep met een flinke schenkel, champignonsoep met hamblokjes of vissoep. Deze aspergesoep is echter favoriet. Als je die geproefd hebt, weet je waarom.”

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 april 2018

De Banier | 68 Pagina's

Asperge soep met zalmsnippers en zeekraal

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 april 2018

De Banier | 68 Pagina's

PDF Bekijken