Bekijk het origineel

Prop. A.H. van Mourik bevestigd te Kamperveen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Prop. A.H. van Mourik bevestigd te Kamperveen

3 minuten leestijd

Prop. A.H. van Mourik is zondag 5 januari in de morgendienst bevestigd tot predikant van de hervormde gemeente te Kamperveen. De gemeente is twee jaar vacant geweest na het vertrek van ds. W.C. Polinder naar Putten.

Ds. R.W. van Mourik uit Alblasserdam, de vader van de proponent, leidde de bevestigingsdienst. Hij preekte over 2 Timotheüs 2:1, waar Paulus zijn geestelijke zoon in het geloof, Timotheüs, pastoraal bemoedigt.

Aan de handoplegging namen deel ds. R.W. van Mourik, ds. J.A.A. Geerts, ds. W.C.

Polinder, ds. D. Hoolwerf, ds. H.J. van der Veen, ds. L. Plug, ds. E. van Wijk, ds. J.C.

Breugem, ouderling D. Buskoop en diaken W.A. van Bruggen.

In de middagdienst deed ds. A.H. van Mourik intrede met een preek over Mattheüs 13:52: ‘Hij zei tegen hen: Daarom, iedere schriftgeleerde, in het Koninkrijk der hemelen onderwezen, is gelijk aan een heer des huizes die uit zijn voorraad nieuwe en oude dingen tevoorschijn haalt.’

Ds. Van Mourik gaf aan dat hij de verschillende stemmen en de onderscheiden facetten uit het Woord wil laten klinken. Bij alle variatie echter moeten we telkens weer vanuit de prediking als een discipel in het spoor van Jezus gaan, aan Zijn voeten terechtkomen en onderwijs van Hem ontvangen. Dat is leven uit genade en dat moet elke zondag centraal staan.

Voorafgaand werd de predikant toegesproken door burgemeester B. Koelewijn namens de gemeente Kampen en door consulent ds. J.A.A. Geerts namens de werkgemeenschap van predikanten.

Ouderling kerkrentmeester H.J. de Haan voerde het woord namens de gemeente en de kerkenraad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 januari 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

Prop. A.H. van Mourik bevestigd te Kamperveen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 januari 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

PDF Bekijken