Bekijk het origineel

Engelen ruimen op

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Engelen ruimen op

Struikelblokken voor het geloofsleven (3)

8 minuten leestijd

Tijdens de groei van de tarwe kan het onkruid niet verwijderd worden. Engelen zullen daarom tijdens de oogsttijd zorgdragen voor het onkruid dat de duivel had gezaaid, vertelt Jezus in de gelijkenis van het onkruid tussen de tarwe. Engelen zullen struikelblokken opruimen.

Bij de voleinding van de wereld zal de Zoon des mensen Zijn engelen uitzenden, en zij zullen uit Zijn Koninkrijk verzamelen alle struikelblokken, en hen die de wetteloosheid doen (Matt.13:41).

De struikelblokken zijn dus mensen. Deze mensen leven met de kinderen van het Koninkrijk, maar ze staan hun in de weg, ze benadelen hen en ze brengen hun voortbestaan in gevaar. Terwijl ze zelf geen kinderen van het Koninkrijk zijn, verdrukken ze bij anderen het leven met Christus om hun groei en bloei voor de Heere te belemmeren.

Raadselachtig

Het bestaan van deze struikelblok-mensen heeft iets vreemds. Want waarom zou je God niet dienen?

Waarom zou je niet groeien en bloeien voor Hem?

Het is toch absurd om God af te wijzen en Christus Die ons leven is, te negeren? Het raadselachtige van de duivel en zijn bezigzijn trekt hier zijn sporen.

Mensen hebben zijn kant gekozen en blijven er.

Misschien noemen ze zich wel kinderen van Abraham, vroom, godsdienstig, zuiver en lijken ze zich in te zetten voor kerk en koninkrijk, maar hun hart is verkeerd. Hun bestaan is, van God uit bezien, negatief.

Wolven

Jezus spreekt over hen als Hij waarschuwt voor ‘de valse profeten, die in schapenvacht naar u toe komen maar van binnen roofzuchtige wolven zijn’ (Matt.7:15). Het zijn mensen die tegen Jezus: ‘Heere Heere’ zeggen, maar die de wil van Zijn Vader niet doen. Ze profeteren misschien zelfs in Jezus’ naam, drijven in Zijn naam demonen uit, doen in Zijn naam krachten, maar intussen produceren ze wetteloosheid.

Jezus waarschuwt Zijn volgelingen ervoor om kinderen, zwakken, kwetsbare mensen die het bij Hem zoeken, te doen struikelen. Want dan speel je de boze in de kaart. ‘Wie een van deze kleinen die in Mij geloven, doet struikelen, het zou beter voor hem geweest zijn dat een molensteen aan zijn hals gehangen was en hij in de diepte van de zee gezonken was.’ (Matt.18:6)

Bij de voleinding

Wij zouden graag nu al onkruid en struikelblokken radicaal willen verwijderen. Dat is onze opdracht niet. Ze zijn er en moeten er ook zijn (Matt.18:7).

Onze eindreinigingspogingen zijn gevaarlijk voor Gods kerk en ze zijn te vroeg. Verder dan waarschuwen en noodzakelijke tuchtuitoefening moeten wij niet willen gaan. De engelen hebben de eindreinigingstaak en ze zullen hem grondig en goed verrichten. Wanneer Jezus wederkomt, zal duidelijk blijken wie onkruid en wie tarwe was. Alle struikelblokken en zij die de wetteloosheid doen, zullen verzameld worden en zullen door de engelen in de vurige oven geworpen worden, waar gejammer en tandengeknars zal zijn. Terwijl de rechtvaardigen zullen stralen als de zon in het Koninkrijk van hun Vader.

Uitbetaling

Het is goed om met de voleinding te rekenen. In vroeger dagen was er in een niet zo godsdienstig dorp een boer die met God leefde. Hij hield de zondag in ere en toen er in de oogsttijd regen dreigde en collega-agrariërs de oogst op zondag binnenhaalden, deed hij het niet. In de week erna zei een buurman tegen hem: ‘Bedenk toch, man, dat wij allemaal aan het eind van de maand een flinke uitbetaling kunnen verwachten, en jij hebt misschien niets, omdat jij naar die God van je luistert. Wat moet jij dan?’ Rustig antwoordde de boer: ‘God dienen heeft ook zijn uitbetaling, maar misschien niet meteen aan het eind van de maand. Daar heeft Hij Zijn dag voor. De vraag is alleen: wanneer die dag komt, waar zul jij dan zijn?’

Struikelblokken

Allerlei struikelblokken kunnen de loop van het Evangelie belemmeren. Welke zijn dat en hoe worden ze opgeruimd? Deze week staan in deze serie de engelen centraal. Zij zullen bij de voleinding van de wereld alle sta-in-de-wegs opruimen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 januari 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

Engelen ruimen op

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 januari 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

PDF Bekijken