Bekijk het origineel

Ds. P. Wijnberger doet intrede te Bergambacht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ds. P. Wijnberger doet intrede te Bergambacht

3 minuten leestijd

Op zondag 1 maart is ds. P. Wijnberger bevestigd als predikant van de hervormde gemeente (wijk B) in Bergambacht. De bevestigingsdienst werd geleid door zijn collega ds. J. van der Meijden uit Bergambacht. De tekst voor de prediking was Lukas 9:54 t/m 56. Het thema van de preek luidde: ‘Behoud voor Bergambacht’. De predikant wees er naar aanleiding van de tekst op dat er in een ander dorp soms ruimte ontstaat om in een andere context naar Gods Woord te luisteren. Ook in Bergambacht hebben jongeren en ouderen Gods genade nodig. God is uit op behoud voor Bergambacht, voor eenieder die gelooft.

In de middagdienst deed ds. Wijnberger intrede. De tekst voor zijn intredepreek was uit Lukas 10:21 t/m 24. Het thema van de preek luidde ‘De blijdschap van Jezus’. Waar gaat het deze zondag om? Jezus verheugde Zich in de geest. Dat is de heilige blijdschap van de Heere. Blijdschap die op de ander (op ons) is gericht. De diepste blijdschap van vandaag is dat het Evangelie door mag gaan, dat de boodschap door mag gaan omdat Hij ons ziet.

Na de dienst werden het predikantsechtpaar toegesproken door wethouder J. Vente namens de gemeente Krimpenerwaard en ouderling C. Roos als afgevaardigde van het breed moderamen van de classis Zuid- Holland-Noord. Preses oud. W.A. ter Harmsel sprak de predikant toe namens de hervormde gemeente en de kerkenraad. Na de dienst zong de kerkenraad (vers 1) en de gemeente het gezin Wijnberger lied 76 uit de bundel Weerklank toe.

Wijk B van de hervormde gemeente Bergambacht is – na het vertrek van ds. R.R.

Eisinga naar Gorinchem – precies zes maanden vacant geweest. Ds. Wijnberger diende hiervoor de hervormde gemeente Bleiswijk (wijkgemeente Het Anker).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 maart 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

Ds. P. Wijnberger doet intrede te Bergambacht

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 maart 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

PDF Bekijken