Bekijk het origineel

‘In de kerk, bij God’ krijgt vierde druk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

‘In de kerk, bij God’ krijgt vierde druk

3 minuten leestijd

De sleutel voor het verstaan van de eredienst ligt In het besef dat de heilige God Zich genadig tot mensen richt. God is de Eerste. Hij roept mensen in Zijn huis, om (Ex. 25:22) ‘met u (te) spreken over alles wat Ik u (…) gebieden zal’. De bundel In de kerk, bij God, die de verschillende onderdelen van de reformatorische eredienst voor het voetlicht brengt, wil daar meer zicht op geven. Met dankbaarheid melden we dat van deze uitgave uit onze Artiosreeks vorige week de vierde druk verscheen.

In de kerk, bij God belicht niet alleen de onderdelen van de kerkdienst, maar gaat ook in op actuele vragen. Richten we ons op doelgroepen in de kerkdienst? Hoe vormt een kerkenraad een visie op de muziek in de eredienst? Welke stijl past bij de eredienst? In hoeverre is de vormgeving van de kerkdienst door onze cultuur gestempeld? Voor bespreking in kringen en kerkenraden zijn gespreksvragen toegevoegd. Het feit dat er opnieuw een herdruk nodig was, geeft aan dat vele kerkenraden deze uitgave voor hun bezinning gebruiken.

In de kerk, bij God verscheen onder redactie van P.J. Vergunst. Medewerking verleenden onder meer prof. dr. G. van den Brink, ds. C.H. Hogendoorn, ds. A.J. Mensink, ds. L.W. Smelt, dr. P.J. Visser en prof. dr. W. van ’t Spijker.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 19 maart 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

‘In de kerk, bij God’ krijgt vierde druk

Bekijk de hele uitgave van donderdag 19 maart 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

PDF Bekijken