Bekijk het origineel

Dr. W. Dekker 70 jaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dr. W. Dekker 70 jaar

2 minuten leestijd

Dr. W. Dekker hoopt zaterdag 70 jaar te worden. Op 25 april 1950 werd Wim Dekker in Ermelo geboren. In 1968 ging hij in Utrecht studeren en in 1976 werd hij in Sebaldeburen bevestigd tot hervormd predikant. Daarna diende hij de gemeenten van Loenen aan de Vecht, Rotterdam-Delfshaven en Wezep. In 1998 werd hij predikant bij de IZB voor vorming en toerusting. Op 24 juli 2015 ging dr. Dekker met emeritaat. Hij is in Oosterwolde blijven wonen. Hij werd in 2015 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Na de verschijning van zijn boek Marginaal en missionair promoveerde ds. Dekker in 2011 aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op de studie Afwezigheid van God. Een onderzoek naar antwoorden bij W. Pannenberg, K.H. Miskotte en A. Houtepen. In 2015 publiceer de hij Tegendraads en bij de tijd, in 2018 Verbonden en vervreemd. Dr. Dekker was initiatiefnemer van het missionaire centrum Areopagus en medeoprichter van het blad Kontekstueel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 april 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

Dr. W. Dekker 70 jaar

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 april 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

PDF Bekijken