Bekijk het origineel

Prop. T. Overbeeke bevestigd in Reeuwijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Prop. T. Overbeeke bevestigd in Reeuwijk

3 minuten leestijd

Prop. T. Overbeeke uit Gouda is op Eerste Pinksterdag (31 mei) bevestigd als predikant van de hervormde gemeente te Reeuwijk. Ds. M.J. Tekelenburg te Monster, oud-predikant van Reeuwijk, leidde de bevestigingsdienst. De tekst voor de verkondiging was Johannes 20:21 en 22: ‘Jezus dan zei opnieuw tegen hen: Vrede zij u! Zoals de Vader Mij gezonden heeft, zend ik ook u. En nadat Hij dit gezegd had, blies Hij op hen en zei tegen hen: Ontvang de Heilige Geest.’ Het eerste wat de Heere Jezus tegen Zijn discipelen zei, was ‘Vrede zij u.’ Vrede dat hebben we nodig, allereerst voor de verzoening van onze zonden. Dat is de spits, aldus de predikant van Monster.

Ds. Tekelenburg wees erop dat God niet alleen Zijn discipelen uitzond, maar dat Hij hun tegelijk ook de Heilige Geest gaf. Een predikant is een Godsman en dat vraagt heel wat van iemand. Dat kost je, net als de Meester, jezelf, aldus de predikant van Monster.

Vanwege de coronacrisis konden collegavoorgangers de nieuw bevestigde predikant geen hand opleggen. Daarom hadden ze elk een bijbeltekst doorgegeven die door ds. Tekelenburg werd voorgelezen. Ds. K.

Groeneveld, evangelist E. van Rij, ds. R. de Koning Gans, ds. M.C. Batenburg, prof. dr. W.H.Th. Moehn, ds. R. de Jong, ds. A. Czeresnye en ds. F.J.M. van Veldhuizen gaven zo een bijbeltekst door. Ook ouderling J. Vermeulen, voorzitter van de beroepingscommissie, en ds. Tekelenburg gaven de nieuwe predikant passende bijbelteksten mee. De intrededienst vindt na de zomervakantie plaats

als er meer mensen tijdens kerkdiensten aanwezig mogen zijn.

Na het amen van het dankgebed beklom ds. Overbeeke de kansel, sprak een kort dankwoord, gaf de slotpsalm op en legde voor het eerst de zegen op de gemeente.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 juni 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

Prop. T. Overbeeke bevestigd in Reeuwijk

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 juni 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

PDF Bekijken