Speciaal voor doortrekking weg Schoolstraat
Maandagavond 7 uur kwam de raad der gemeente bijeen. Afwezig was de heer J. H. Koppelaar.
Burgemeester Rijnders opende met gebod, waarna goedkeuring dar notulen volgde. Enige ingekomen stukken gingen onder de hamer door. Dan kwam ter tafel waarvoor de raad
Dan kwam ter tafel waarvoor de raad eigenlijk bijeengekomen was, nl. het voorstel tot intrekking van hot raadsbesluit van 3 Aug. 1949 tot ruil van grond Hoflaan Schoolstraat (bij pakhuizen Vo'^maas.) Do Voorz. lichtte hot punt toe. Bij
Do Voorz. lichtte hot punt toe. Bij r-aadsbe.sluit van 3 Aug. '49 is het voorlopige besluit tot ruiling van de grond bekrachtigd. B. en W. hebben het be- .sluit nageleefd, een koopacte laten opmaken en voorgelegd. Deze is niet getekend. Jl. Vrijdag is door de heer Vermaas meegedeeld dat hy niet tekent, wèl als er een bepaling bijkomt, dat van do rooilijn wordt afgeweken. B. en W. kunnen daar niet van afwijken. Zodoende IS geen overeenstemming bei'eikt en is de doortrekking vertraagt. Aan H.M. de Koningin di?nt nu te worden verzocht hot raadsbesluit vervallen to verlclaron. om tot onteigening te kun- •ler overgaan. Hot S)iijt spr., dat het zo ver moet komen. Hadden wc dit eer ,';e\vt'ten, hadden we niet zoveel tijd ver- >>; n laten gaan.
Dhr O. v. d. Mjeidie: We hebben nu (o'i jaar lang met meneer Vormaas onüorliyndelt, maar met die man is geen zaken te doen. Ik heb mij wol eens boos gemaakt op Koppelaar toen die iei, laten we het nog maar eens bespreken. Vormaas hoeft woorden gesproken over do zittende raadsleden on het college van B. en W,, dat je jezelf er voor schaamde, j^^at je er bij zat, tk was, verbaasd, datier eerst ynot mr Blaise tot overeenstcpirriing was gekomen. Ik heb toen echter gezegd; je zal zien dat er niets van komt, die man (Vermaas) weet alles alleen en is niet tot redelijk overleg bereid. Ik sta er eigenlijk verbaasd van dat een man met zo'n bedrijf zijn eigen zaak goed economisch kan beheren
De Voorz.: Dat staat buiten het voorstel.
Dhr C. V. d. Meide; Dat weet ik wel, maar ik wil aantonen, dat er toch geen zaken mee te doen is. Ik stel voor de grond te onteigenen en Wil zelfs nog een stapje verde» gaan, om, als er nog grond over is, daar direct een bouwverbod op te leggen.
Dhr Boomsma wil het aan B. en W. volledig overgeven.
De Voorz.: Er ligt een rooilijn, die moeten we handhaven, daarvan kunnen we niet afwijken. Wat men binnen de rooilijn doet, moet men zelf weten. Het gemeentebestuur is tegenover hem royaal geweest en is de overeenkomst nagekomen om hen vergunning te geven tot bouwen. Dhr Vormaas ig de overeenkomst niet nagekomen en wil nu wijziging. Binnen de rooilijn' hebben we de grond niet nodig, dus hoeft daar ook geen bou'wverbod op. ' .'•.
Dhr Beversluis: 'Welke. wijziging .wilde de heer Vermaas? . >
De Voorz. legt uit dät de weg op een punt (richting Schoolstraat) taps toeloopt en smaller is. Trekt men de rooilijn door, scheelt het op dat punt 1 meter. Nu wenst dhr Vermaas zijn nieuwe gebouw recht door te trekken en wil die meter over de gehele lengte er bij.
Dhr C. V. d. Meide: Ik wil geen meter, geen centimeter toegeven.
Weth. v. d. Brugge juicht het toe, dat men B. en W. zoveel armslag geven wil, maar zegt speciaal aan het adres van dhr V, d. Meide, dat onteigening alleen maar moet worden toegepast als het niet anders kan. Hiermee moet men nooit verder gaan dan het algemeen belang eist, niets meer en niets minder. Dus alleen rechtens optreden, niet dus of men een bepaald persoon prettig of minder prettig vindt.
Dhr C. v, d. Melde: Dat ben ik eens, maar als U er bij geweest was, zou U net spreken als ik. .' . !...' Weth. Vroeglndcwey: We hobljcn ai los geprobeerd de weg te verbrtdj, Wat smaller wilden God. Staten nut,; willen zoals ds projectie het aangj.(| do uitvoering hebben. Eetst wa, alk goed bij Vermaas, nu doet hij het wc; niot. Hij heeft eerst gewacht op de \ry gunning om te bouwen, en nu )ii| ,]] heeft tekent hij niet.
Dhr L. v. d. Waal: Is B. en V/ „K te voorbarig geweest met de bouwvy gunning? De gemeente handhaaft overeenkomst en Vormaas heeft er \^ aan. Spr. had gelijk willen overKteken bouwvergunning tekenen.
De Voorz.: Je bent nooit te vroig j] je fatsoenlijk bent.
Dhr L. V. d. Waal: Maar als je (f genovcr onfatsoenlijke mensen staat'
De Voor/..: Volgens de woningwetgi ving moesten we de vergunning gevei De uitvoering staat de plannen van gemeente niet in de weg.
Dhr C. V. d. Melde: Het ene zit ; het andere vast. De Voorz.: Nu heeft dhr Vermaas td
De Voorz.: Nu heeft dhr Vermaas td strop, want de onteigening geldt voj een straat en daar krijgt hij maar et paar centen voor. Wij zijn goorlkopi uit, alleen duurde het wat lang.
Weth. Vroegindewey: Hij wilde nj tekenen vóór hij de vergunning hac Daar had hij gelijk in. Maar nu de vji gunning er is, doet hij 't niet.
Conform het voorstel wordt m.a.s ir intrekking raadsbesluit besloten en ti voorstel tot onteigening van de voi openbare straat bestemde grond vo(i doortrekking van de Schoolstraat aar genomen.
Dan sluiting.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 november 1949
Eilanden-Nieuws | 4 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 november 1949
Eilanden-Nieuws | 4 Pagina's