Het opwarmen van groot vlees
De huisvrouw neemt graag groot vlees, om dit de tweede dag koud te eten, hetgeen voor haar werkbesparend is. Het kan echter ook voorkomen, dat U het vlees de tweede dag weer warm wilt eten, als het buiten erg koud is of er onverwachte gasten komen. Dit kunt U op verschillende manieren doen. Wan neer er nog veel jus is overgebleven het snijdvlak van het vlees even in wat boter dichtschroeien, het vlees met de boter m de braadpan met jus doen en onder langzaam bedruipen verwarmen. Ook kunt U het vlees op een zeef leggen boven in een pan kokend water. Er echter voor zorgen, dat het water het vlees niet bereikt, want dan kookt het uit. Bij het opdienen de verwarmde jus over het vlees gieten. Heeft U weinig jus over, maak dan esn lekkere gebonden saus (champignonsaus, madeirasaus, tomatensaus), snijd het vlees in niet te dunne plakken en warm die snel op in de warme saus.
Tenslotte nog een manier voor als U een oven heeft: het vlees in niet te dunnen plakken snijden, deze samenhouden door er een houten vleespen door te steken, het vlees in de oven zetten en er wat boter en desgewenst geraspte kaas op doen. Na 15—20 minuten heeft U heerlijk warm vlees. Deze methode van opwarmen is bijzonder geschikt voor ham. — (DIA).
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 februari 1963
Eilanden-Nieuws | 8 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 februari 1963
Eilanden-Nieuws | 8 Pagina's