Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

den Dertog

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

den Dertog

steeds vooruit in otnxet en in iiiasse

5 minuten leestijd Arcering uitzetten

Toen hij zo'n veertien jaar geleden — heel bescheiden nog — neerstreek in het bedoeninkje aan de Westhavendijk was hij bUj om elk pondje kaas dat de winkel uitging en dat is 'tie zeker nog! Als 't pondje dan ook nog buiten Dirksland kwam werd gehoopt op 't wervende karakter van 't kleurige adres, borgstaand voor de betere kwaUteit en ziedaar ... De omzet heeft een zoveel bredere opzet gekregen dat Flakkee te klein werd zodat den Hertog's diepvrieswagens nu gezien worden in de hele Randstad, maar evengoed in Groningen en in Valkenswaard. Niet met pondjes kaas maar met een verscheidenheid van exquise producten als roomijs, gebak en baveroises (een vreselijk lekkere puddingsoort), op weg naar grage monden die het eens hebben geprobeerd om tot de ontdekking te komen dat de producten inderdaad van erg goeie huize komen . . !

Twee en een half jaar geleden is het alweer dat de fa. den Hertog een nieuw pand betrok aan de Oosthavendijk, de zetel van de groothandel, terwijl de kleinhandel aan de Westhavendijk gevestigd bleef, twee „poten" van het bedrijf, sterk bij elkaar betrokken maar met duidelijk verschillende karakters waarom het de heren den Hertog en Struik — die van meet af aan samen waren gegaan — beter leek de zaken te separeren zodat het tot de oprichting van twee aparte b.v.'s zal komen; t.w.: „den Hertog's diepvriesspecialiteiten" met als directeur dhr. W. den Hertog en „den Hertog delicatessen b.v." met als directeur dhr. P. Struik.

Het zal de respectievelijke heren in staat stellen hun aandacht niet langer te verdelen maar te concentreren en dat blijkt al inspannend genoeg. Lange dagen van tnlcopen en van beursbezoek, van planning en van verkoop, dat alles volbrengend blij en dankbaar voor het gekregen succes. Zo wordt het er beleden waarbij overigens de hand danig aan de ploeg wordt geslagen, door directie, bedrijfsleiding en personeel, een geweldig gemotiveerde club mensen met wie de heren den Hertog en Struik het dan ook uitermate goed menen.

A.s. donderdag heropent „den Hertog delicatessen" de vernieuwde zaak aan de Westhavendijk, vernieuwd qua assortiment en qua interieur, beide getuigend van de beste smaak. De slijterij en wijnhandel blijft er gevestigd maar de overige lekkernijen kregen een nieuw home met nieuwe koelvitrines voor die producten die dat nodig hebben. Hans Struik, nog jong van jaren maar met toch al een flinke ervaring elders opgedaan (hij mocht in de keukens van de meest chique Haagse huizen de handen uitsteken en ideeén opdoen) gaat zijn vakmanschap uitleven in het verzorgen van bedrijfsrecepties desgewenst met warm of koud buffet en dat is geen geringe opgaaf omdat de bediening zowel als het voorgeschotelde van de beste klasse moeten zijn. I

Voor het overige is de delicatessenafdelmg uitgebreid met vers vlees en vleesspecialiteiten die met zorg worden gekozen en gekocht, met visspecialiteiten als tong, paling en zalm en met verse fruit waaronder ook exotische vruchten vol vitaminen en gezondheid Vele klanten hebben door de jaren heen de weg naar de delicatessenzaak gevonden en dat zullen er ongetwijfeld meer worden naarmate er meer roem v de vernieuwde zaak uit zal gaan. Ei rijden twee wagens van de delicatessenzaak over Flakkee, de Hoekse Waard en Voorne en Putten, bemand door Peter Struik zelf en Hans Visbeen. Chef van de delicatessenzaak is Leen de Gast.

De scheiding van de bedrijven were ook doorgevoerd terwille van de klani In het kleinbedrijf heeft elke klant eer eigen vertrouwd gezicht dat een persoonlijke benadering vraagt terwijl de groothandel meer afstandelijk werkt. In het kantoor aan de Oosthavendijk hangt een grote landkaart waarop de klanten via gekleurde spelden een gezicht kregen. De kaart toont een grote concentratie van klanten in het Zuid-westelijk deel van het land, uitwaaierend naar het Utrechtse, het Gelderse en verder naar het zuiden en oosten, zodat zelfs wordt overwogen in Apeldoorn een depot te vestigen.

De producten van den Hertog zijn zelfs zo begeerd dat het bedrijf zich kan perpmitteren ballotage toe te passé T zodat de afnemers zorgvuldig kunnen worden geselecteerd en het prod, niet an ders dan in een waardige omgeving te koop wordt aangeboden. Het draagt tenslotte een kroontje, een vondst van de ontwerper die een kroontje best bij een hertog vond passen

Willem den Hertog, wiens postuur verraadt dat men met een fijnproever te maken heeft constateerde enkele jaren geleden dat het met de kwaliteit van meerdere genoeg'lijke zaken niet best gesteld was. 't Leek misschien wat ijdel te denken dat'ie 't beter kon, maar al snel zou hij dat bewijzen. Van ijsbereiding had hij tot dusver geen kaas gegeten maar hij maakte zich die kennis snel eigen en momenteel verwerkt het bedrijf aan de Oosthavendijk dagelijks 2000 liters roomverse boerenmelk in de bereiding van ijs- en puddingproducten van een vooroorlogse kwaliteit, puur natuur

Daarom geen chemische producten en geen kleurstoffen maar b.v. uit zuidelijke landen geïmporteerde vruchten en vruchtensiropen waarmee nu al twaalf overheerlijke ijssoorten worden gemaakt, romig zacht, zoals die reeks baverois creaties waarvan het goed smullen is. Het den Hertog product is ontdekt en hoe... In de beginperiode kon de distributie met één wagentje worden gedaan maar dezer dagen zal de 5e vijf tonner binnenrijden.

De distributie vindt plaats naar de betere levensmiddelen, groentenspeciaalzaken en delicatessenzaken, zaken van „stand" derhalve waar het hele assortiment ervan getuigt dat met het mmdere geen genoegen wordt genomen. Tot het pakket behoren ook twaalf verschillende soorten gebak, ook die weer met het allerbeste bereid en... ten gerieve van de huisvrouw alvast in twaalf punten gesneden. Een zeer gerenommeerd meester-bakker die ooit hoge Enropese eer oogstte laat daarover steeds het wakend oog gaan en dat is te proeven...

Binnen het jaar zal het aantal landelijke verkooppunten tot 850 zijn uitgebereid. Den Hertog's diepvriessepoialiieten beraadt zich thans over een afrondmg om niet te groot behoeven te groeien en de zaak overzichtelijk Ie houden.

De thans bereikte grootte geeft het ware ambacht nog plaats al kan dat nog enige uitbouw verdragen. Daarom werd een naastgelegen perceel aangekocht waarop opnieuw 1200 m^ diepvriesruimte zal worden gecreëerd enzovoort enzovoort...

Het bedrijf — „noem het maar een intiem familiebedrijf" — bruist van actie en expansiedrift en het zijn allemaal jonge kerels die er zich voor inzetten. Voorlopig gaan ze daarom door, er hard tegenaan, temeer omdat de concurrentie hen danig in de gaten houdt, maar veel meer omdat de klant het product een hoge waardering geeft. Zelf weten ze er met zoveel bezieling over te praten dat je hun product bijna proeft als het met zoveel smaak besproken wordt...

Dit artikel werd u aangeboden door: Eilanden-Nieuws

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 juni 1980

Eilanden-Nieuws | 6 Pagina's

den Dertog

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 juni 1980

Eilanden-Nieuws | 6 Pagina's