BLOEMEN DROGEN, LANGDURIG PLEZIER
Bijna alle bloemen kunnen zo gedroogd worden, dat ze te gebruiken zijn voor het maken van een droogboeket. Of het nu viooltjes, tulpen of hortensia's zijn, ze worden allemaal even mooi als ze goed en op het juiste moment gedroogd zijn. Er zijn verschillende manieren om te drogen. Strobloemen, judaspenning, grasjes of kruiden bijvoorbeeld kun je erg goed drogen door ze in kleine bosjes ondersteboven op te hangen in een donkere, droge ruimte. Hortensia's en heide blijven op kleur als je ze op weinig water zet en in de vaas laat drogen.
Viooltjes worden alleen maar mooi als je ze in Silicagel (bij de drogist ie verkrijgen). Borax of schelpenzand legt. Deze laatste manier is trouwens zeer effectief voor alle „tere" bloemen. Jo neemt een doos, strooit daar een dunne laag Silicagel, borax of schelpenzand in en legt de bloemen er op. Strooi dan de rest van de poeder er heel voorzichtig overheen totdat de bloemen helemaal bedekt zijn.
Zet de doos op een droge, warme plaats en controleer af en toe of ze al helemaal droog zijn. Het duurt 2 tot 4 dagen. De bloemen worden op deze manier erg mooi, maar ze blijven wel teer en zijn dan ook meer geschikt voor kleinere droogboeketten. DIA
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 1980
Eilanden-Nieuws | 3 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 1980
Eilanden-Nieuws | 3 Pagina's