Rundsrolltjes Met Artisjokken
Artisjokken bestaan uit een zachte bodem, bezet met bladschubben en daarbinnen het oneetbare, zogenaamde hooi. Het fijnste van de artisjok is de bodem.
i In de vroege zomer zijn artisjokken vers verkrijgbaar, vooral afkomstig uit Frankrijk. De bodems en ook zeer kleine artisjokjes zijn in blik verkrijgbaar.
Benodigdheden :
8 magere runderlapjes uit het ribstuk (samen niet meer dan 500 gr), 1 plak rauwe ham (± V2 cm dik), 3 eetlepels boter, olijfolie, V2 gesnipperde ui, 1 glas witte wijn, 2 artisjokken, sap van 1 citroen, zout en peper naar smaak.
De blaadjes van de artisjokken wegsnijden, daarna de bodems 6 minuten koken in water met citroensap en zout, daarna de bodems op een doek laten drogen.
Snij de ham zeer fijn en werk die door de boter. Leg de plakken vlees glad neer en doe op iedere plak wat van het hambotermengsel samen met twee partjes van de in vieren verdeelde artisjokken bodems. Rol nu de plakken op en bindt ze met een touwtje dicht.
Bestuif de Rundsrolletjes met meel en bak ze op een niet te hoog vuur rondom bruin in wat olie en de gesnipperde ui. Als de rolletjes brum zijn het vuur laag draaien, het glas wijn toevoegen, deksel op de pan en het geheel nog 15 a 20 minuten laten stoven.
Bel voor Uw dagelijks recept: 070 - 26 23 11.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 januari 1981
Eilanden-Nieuws | 12 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 januari 1981
Eilanden-Nieuws | 12 Pagina's