Komend schooljaar al reformatorisch karakter op Mavo Tholen
De nu nog protestants-christelijke Mavo in het stadje Tholen moet zich met ingang van het nieuwe schooljaar (cursusjaar 1992-1993) al presenteren als reformatorische school. Dat heeft het schoolbestuur één dezer dagen tijdens een vergadering met meerderheid besloten.
Uit onvrede over de te volgen koers die de Mavo momenteel vaart, zijn inmiddels vijf bestuursleden vertrokken. Een zesde zal binnenkort ook opstappen.
Ouders van leerlingen krijgen binnenkort een brief toegezonden waarin staat vermeld, dat de kinderen zich straks moeten richten naar de dan geldende reformatorische schoolregels. Bij werving van leerlingen voor het nieuwe seizoen wordt dan rekening gehouden met de toekomstige signatuur. En die leerkrachten, die aan deze Mavo verbonden willen blijven, moeten dan tijdig de akte van benoeming tekenen die dan gaat gelden voor het reformatorisch onderwijs. „Het bestuur wil snel spijkers met koppen slaan om verdere verwarring te voorkomen en tevens om te verhinderen dat de school straks uit elkaar zal vallen", aldus voorzitter T. A. Vogel, burgemeester van Sint Philipsland, die zelf één van de bestuursleden is die de pijp aan maarten zal geven. Protesten van diverse ouders en de medezeggenschapsraad en het opstappen van het huidige bestuur hebben het huidige bestuur niet op andere gedachten gebracht. Zoals bekend wil dat bestuur aanhaken bij het reformatorisch onderwijs op de Bevelanden om hiermee te voorkomen dat de school straks geheel zal verdwijnen. De Mavo telt namelijk te weinig leerlingen om in de toekomst zelfstandig te kunnen blijven. Alleen als nevenvestiging is er nog toekomst. Mogelijk moeten dan ongeveer tien van de veertien leraren straks het veld ruimen omdat ze dan iet passen in het reformatorisch geheel. Veel tegenstanders van de nu gekozen oplossing betreuren het dat geen gebruik gemaakt is van de mogelijkheid om samen te gaan met het protestants-christelijk onderwijs te Middelharnis. Uit onvrede over de thans gemaakte keus stappen behalve burgemeester T. A Vogel en vice-voorzitter A Boxhoorn uit Tholen nog drie anderen uit het achttienkoppige schoolbestuur. En sekretaris J. J. Snoep uit Sint Maartensdijk blijft aan tot er voor hem een opvolger is gevonden. Nieuwe kandidaten voor de opengevallen plaatsen zijn er momenteel nog niet. Voorzitter C. H. P. Dickhout van de medezeggenschaps
P. Dickhout van de medezeggenschapsraad, waarin drie ouders en drie leraren zitten, zijn unaniem tegen de keuze voor het reformatorisch onderwijs. Overigens duurt het waarschijnlijk wel nog tot het jaar 1993 voordat de Thoolse school echt een onderdeel is van het reformatorisch onderwijs. Want voor er sprake kan zijn van aansluiting moet het reformatorisch voortgezet onderwijs op de Bevelanden zelf gaan samenwerken. Een intentieverklaring te willen fuseren hebben de Rehobothshool te Krabbendijke en de Goese Voetiusscholengemeenschap onlangs getekend.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 27 december 1991
Eilanden-Nieuws | 24 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 27 december 1991
Eilanden-Nieuws | 24 Pagina's