Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

CALORIE-ARME VRUCHTENTAART

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

CALORIE-ARME VRUCHTENTAART

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

Jan Lagrouw heeft speciaal voor onze lezers een recept voor een calorie-arme vruchtentaart samengesteld. U kunt dit recept heel eenvoudig maken. We laten Lagrouw zelf aan het woord.

„U kent dat gevoel wel dat u overvalt bij zo'n oversmakelijke taartenuitstalling van de banketbakker Het ziet er allemaal heerlijk uit. maar het zit vol met suiker en dus met caloneen Daar heb ik wat op gevonden. Met dit recept wordt u met alleen uw eigen banketbakker, u bespaart ook met elk puntje heel wat calorieën"

Uw boodschappenlijstje;

Zorg voor vers fruit naar eigen smaak (aardbeien, bosbessen, peren) Daarnaast hebt u nodig een pakje bladerdeeg, een pot (430 gram) Natrena kersen- of aardbeienjam, een fles Natrena Vloeibaar, acht eidooiers, zeven dl. melk, twee vanillestokjes, vijf blaadjes gelatine, twintig gram gezeefde bloem, éen citroen en wat Kirsch

Bak in een lage vorm van 28 cm een taartbodem van bladerdeeg en laat deze afkoelen Laat de melk zachtjes heet worden en trek daar de gespleten vanillestokjes in Vul Natrena Vloeibaar in het bijgeleverde maatbekertje tot aan het streepje van 150 gram suiker en voeg het toe aan de melk Vul daarna Vloeibaar tot aan het streepje van 20 gram suiker en voeg ook dit toe aan de melk

Klop de eidooiers met een garde zo lang tot ze lichter van kleur zijn Breng de melk tegen de kook aan, verwijder de vanillestokjes en roer een paar lepels hete melk door de geklopte eidooiers.

Giet nu, onder voortdurend roeren, de rest van de melk bij de dooiers en vervolgens de gezeefde bloem Zet dit terug op het vuur en laat het, al roerend, een paar minuten zachtjes pruttelen Daarna wat laten afkoelen en naar smaak citroensap toevoegen en een theelepel Kirsch Bestrijken met een klem klontje boter voorkomt velvorming, maar u kunt ook plastic folie op de gele room, want dat hebt u gemaakt, leggen Terwijl de room verder afkoelt, maakt u de gelei Week vijf gelatine blaadjes in koud water en breng in een pannetje een kwart liter water aan de kook. In dit pannetje met gekookt water gaat, in uw maatbekertje tot aan het streepje van 100 gram suiker, Natrena Vloeibaar. Vervolgens lost u er, van het vuur af, de geweekte gelatine in op. Voeg nog een theelepel Kirsch toe en zet het pannetje in een bak met koud water.

Bedek nu de taartbodem eerst met de jam. Goed glad uitstnjken Daar gaat de lauwwarme gele room op. Steek er de gewassen en drooggemaakte vruchten in. De room koelt snel af door de koude vruchten. Als de gelei gaat 'hangen', lepelt u de gelei over de taart Strijk dat met een kwastje of een lepel glad. Laat uw vruchtentaart goed afkoelen en eet zonder zorgen over uw slanke lijn een grote punt Ik wens u veel plezier in uw keuken!

Jan t^grouw

Dit artikel werd u aangeboden door: Eilanden-Nieuws

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 17 januari 1992

Eilanden-Nieuws | 14 Pagina's

CALORIE-ARME VRUCHTENTAART

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 17 januari 1992

Eilanden-Nieuws | 14 Pagina's