Ook raad Goedereede tegen wijziging spuiregiem Haringvlietsluizen
In zijn j.1. donderdagavond gehouden vergadering heeft de raad van de gemeente Goedereede zich met de overige eilandelijke gemeentebesturen afgevraagd wat Rijkswaterstaat bezielt het spuiregiem van de Haringvlietsluizen te willen wijzigen en weer zout water in het Haringvliet toe te willen laten. „Het zou de nekslag voor onze land- en tuinbouw betekenen", zo vreest dhr. A. de Jong (SGP).
En met hem waren alle ouderen beducht voor de gevolgen en de frakties hebben daar dan ook duidelijk uitdrukking aan gegeven. Op z'n zachtst gezegd vond dhr. J. van Gurp het 'geen juiste gedachte' van Rijkswaterstaat, in z'n bedenkingen gevolgd door dhr. P. Grinwis (Gem.belang) die voorzag dat Goerees' belangen zeker zullen worden geschaad, zoals ook dhr. A. de Jong (SGP) en dhr. L. X. den Hollander (WD) dat menen te moeten vrezen. Dhr. den Hollander wenste dan ook nadrukkelijk stelling te nemen tegen het kennelijk voornemen, zijns inziens vooral ingegeven door de milieubeschermers die steeeds een stapje verder gaan in hun geldingsdrang.
Ook dhr. C. Noorthoek deelde z'n zorg mede, zowel waar het de gevolgen voor de landbouw als voor de visserij betreft. Vooral dacht dhr. Noorthoek daarbij aan de kustvisserij zoals die op garnalen.
Van 's voorzitters zijde kregen de bezwaren alle bijval. Ook wanneer er sprake zal zijn van een beperkte zoutwater-inlaat, dan nog zal de haven van Stellendam erbij betrokken zijn, „dat wast het water van de zee niet af'.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 24 maart 1992
Eilanden-Nieuws | 8 Pagina's