Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Saffraan

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Saffraan

1 minuut leestijd Arcering uitzetten

Saffraan zoals gebruikt in het Ouddorps paasbrood, is de gedroogde stempel van het bloempje van de Crocus Sativus, een bolgewas verwant aan onze eigen tuinkrokus.

Het woord saffraan komt van het Arabische woord za'faran en betekent geel. Saffraan werd al in de oudheid zowel medicinaal als culinair gebruikt.

Saffraan is de meest kostbare specerij. 70.000 bloempjes leveren ongeveer een 1/2 kilo saffraan. Er is dan ook al sinds de Romeinse tijd namaaksaffraan gemaakt. Echte saffraan heeft een kruidige, iets bittere smaak en een specifieke eigen geur. Het wordt zowel in hartige als in zoete gerechten verwerkt.

Dit artikel werd u aangeboden door: Eilanden-Nieuws

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 24 april 1992

Eilanden-Nieuws | 16 Pagina's

Saffraan

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 24 april 1992

Eilanden-Nieuws | 16 Pagina's