Bekijk het origineel

Slechte start Good-Luck

+ Meer informatie

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

MIDDELHARNIS - Good-Luck is het nieuwe korfbalseizoen slecht begonnen. Vorige week werd de eerste competitiewedstrijd afgelast, maar afgelopen zaterdag kon op eigen veld wel worden gespeeld. Tegenstander was Spirit uit Vlaardingen.

Na jarenlang in de Ie klas te hebben gekorfbald speelt Good-Luck dit seizoen voor het eerst in het district Dit is voor coach en spelers een geheel nieuwe ervaring.

Good-Luck begon nerveus aan deze wedstrijd en al na drie minuten keek het tegen een 0-1 achterstand aan. Nog geen minuut later was het echter Dineke du Pree die op aangeven van Wim Huizer 1-1 scoorde. Petra van der Valk scoorde van afstand

Petra van der Valk scoorde van afstand 2-1, maar met een mooie doorloopbal bracht Spirit de ploegen weer naast elkaar. Door twee afstandschoten van Jan van Oudenaren liep de ploeg van coach Ria van Oudenaren uit naar 4-2. Opnieuw scoorde Spirit met een mooie doorloopbal, maar het was wederom Petra van der Valk die de marche op twee doelpunten in het voordeel van Good-Luck bracht. Wim Huizer benutte een door de scheidsrechter toegekende strafworp nadat hij zelf onreglementair werd gehinderd. Met een afstandschot bepaalde Spirit de ruststand op 6-4.

Na rust was het wederom Spirit dat als eerste het gat van de korf wist te vinden. Dick Boeter scoorde van afstand 7-5 en op aangeven van Carolien Mourik was het Wim Huizer die voor 8-5 tekende. Nog in dezelfde minuut was het opnieuw Wim Huizer die nu van afstand wist te scoren. Spirit scoorde 9-6 en het was Marjan Holt die met een doorloopbal 10-6 scoorde.

Na dit laatste doelpunt ging het mis bij de ploeg uit Middelharnis. Het ging onrustig spelen en het maakte veel fouten. Spirit wist hier goed van te profiteren en het won uiteindelijk de wedstrijd met 10-11.

Volgende week speelt Good-Luck uit tegen Oranje Nassau.