Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

'Originele oud indische recepten uit de keuken van Surabaya

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

'Originele oud indische recepten uit de keuken van Surabaya

2 minuten leestijd

door Ernst L. van Toll. ISBN 90-71992-12-8. Prijs ƒ 23,90.

Het 15-jarig jubileum van Indonesisch restaurant Surabaya te Middelburg bleek een goede aanleiding te zijn om een kookboekje samen te stellen waarin de culinaire filosofie, waarop de keuken van Surabaya gebaseerd is, tot uiting wordt gebracht. Een filosofie van restaurant Surabaya die berust op originaliteit en authenticiteit. De Oost-Javaanse keuken, zoals die zich in Surabaya (de tweede stad van Indonesië) ontwikkelde, onderging door de eeuwen heen vele invloeden van buiten. De Oost-Javaanse plaats Surabaya is immers een haven en handelsstad, waar vele (culinaire) invloeden zich vermengden.

Generatie op generatie

Die invloeden vindt de lezer ook terug in de recepturen die in dit boekje staan. Daarnaast bevat het authentieke recepten die generaties lang van moeder op dochter werden doorgegeven en uiteindelijk door Ernst van Toll opgetekend werden met de bedoeling het Nederlandse publiek kennis te laten maken met de typische en exotische Surabayaanse smaak en de oorspronkelijkheid niet verloren te laten gaan door deze aan de komende generaties door te geven.

Ernst van Toll is geboren in Sarangen, Oost-Java en groeide op in Surabaya.

Een stukje nostalgische sfeer en eetcultuur die hij meegenomen heeft naar Nederland is treffend weergegeven in dit boekje dat zich, door de aanwijzingen om gerechten en bijgerechten te combineren tot volledige maaltijden, onderscheidt van andere Indonesische kookboeken.

Foto's van toen

Een lijst van ingrediënten en toko's en restaurants die aangesloten zijn bij de culinaire organisatie Selected Indonesian Restaurants (SIR), waartoe restaurant Surabaya ook behoort, ontbreken niet en kompletteren de informatie. Een aantal sfeervolle zwart-wit foto's van oud- Surabaya en kleurenfoto's van gerechten voegen aan dit kookboekje een echte culturele en historische waarde toe.

Dit artikel werd u aangeboden door: Eilanden-Nieuws

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 december 1994

Eilanden-Nieuws | 12 Pagina's

'Originele oud indische recepten uit de keuken van Surabaya

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 december 1994

Eilanden-Nieuws | 12 Pagina's