Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Thuis genieten van culinaire valcantiedromen

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Thuis genieten van culinaire valcantiedromen

3 minuten leestijd

Na een heerlijk ontspannen vakantie opnieuw uw favoriete vakantiegeiechten thuis op tafel zetten. Dat kan nu met Culinaire Vakantiedromen, de allernieuwste Recepten Variatie van het Voorlichtingsbureau Vlees. Vijf verrukkelijke recepten waarmee u de smaak van uw vakantieland ook thuis kunt proeven. Zo kunt u kiezen uit Hongaarse goulashsoep, Spaanse paëlla, een echte Griekse souflaki. een Weense wienerschnitzel of gekruid rundvlees. Gerechten waarmee uw culinaire vakantiedromen werkelijkheid worden!

VAKANTIESFEER

Heeft u een keuze uit uw favoriete vakantiegerecht gemaakt, maak er dan een gezellig etentje van in vakantiesfeer. Serveer er bijvoorbeeld een drankje bij uit het land van herkomst, nodig vrienden uit en zet een cd op met vakantiemuziek. Dek de tafel en geef er een Spaans, Grieks of Hongaars tintje aan, afhankelijk van de maaltijd die u bereidt. Zo maakt u het gerecht uit de Recepten Variatie Culinaire Vakantiedromen echt helemaal af.

SLAGER OF SUPERMARKT

De Recepten Variaties, waarvan er elke vier weken een nieuwe verschijnt, bestaan telkens uit andere, lekkere gerechten voor ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje. De receptenkaarten uit de Recepten Vaiiaties kunt u verzamelen in de Variatie Waaier, een handige bewaarmap die u tijdens het koken op het aanrecht kunt neerzetten. Beide zijn een uitgave van het Voorlichtingsbureau Vlees in het kader van de campagne 'Vlees. De gangmaker op tafel'. Ze zijn verkrijgbaai' bij slager of supermarkt.

Paëlla

Ingrediënten (voor 4 personen):

• 500 gram mager varkensvlees;

• 5 draadjes saffraan;

'Adl olijfolie; • 1 ui;

• 1 ui;

• 3 teentjes knoflook;

• 1 rode en 1 groene paprika;

• 350 gram langkorrelrijst;

'Aliter gezeefde tomaten;

• 150 gram kreeftgamalen;

• zout en peper.

Bereiding:

• Snijd het vlees in kleine stukjes van ca. 3 cm.

• Week de saffraan in een eetlepel olijfolie.

• Pel en snipper de ui en de knoflook.

• Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in kleine stukjes.

• Verhit de rest van de olie in een ruime pan (eventueel in een echte paëllapan) en bak hierin eerst het vlees rondom bruin. Voeg vervolgens de ui, knoflook en de paprika toe en bak het geheel nog 3 minuten op een hoog vuur.

• Roer de saffraan (met olie) en de rijst erdoor en bak het even mee.

• Giet de gezeefde tomaten en A liter water erbij. Voeg wat peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. Laat de paëlla op een laag vuur zachtjes gaar worden (ca. 20 minuten).

• Voeg als de rijst tijdens de bereiding te droog wordt, wat extra water toe.

• Roer de garnalen erdoor en breng de paëlla op smaak met zout en peper.

Tip: Voor een extra avontuuriijke smaak kunt u in plaats van water ook visbouillon gebruiken. Voeg op het laatst wat verse, fijngehakte koriander aan het gerecht toe.

Voedingswaarde per persoon:

Energie ca 2800 kJ (650 kcal)

E/wit 42 gram

^"n,. 2liram

Koolhydraten 75 gram

Dit artikel werd u aangeboden door: Eilanden-Nieuws

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 september 1999

Eilanden-Nieuws | 12 Pagina's

Thuis genieten van culinaire valcantiedromen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 september 1999

Eilanden-Nieuws | 12 Pagina's