Thuis genieten van culinaire valcantiedromen
Na een heerlijk ontspannen vakantie opnieuw uw favoriete vakantiegeiechten thuis op tafel zetten. Dat kan nu met Culinaire Vakantiedromen, de allernieuwste Recepten Variatie van het Voorlichtingsbureau Vlees. Vijf verrukkelijke recepten waarmee u de smaak van uw vakantieland ook thuis kunt proeven. Zo kunt u kiezen uit Hongaarse goulashsoep, Spaanse paëlla, een echte Griekse souflaki. een Weense wienerschnitzel of gekruid rundvlees. Gerechten waarmee uw culinaire vakantiedromen werkelijkheid worden!
VAKANTIESFEER
Heeft u een keuze uit uw favoriete vakantiegerecht gemaakt, maak er dan een gezellig etentje van in vakantiesfeer. Serveer er bijvoorbeeld een drankje bij uit het land van herkomst, nodig vrienden uit en zet een cd op met vakantiemuziek. Dek de tafel en geef er een Spaans, Grieks of Hongaars tintje aan, afhankelijk van de maaltijd die u bereidt. Zo maakt u het gerecht uit de Recepten Variatie Culinaire Vakantiedromen echt helemaal af.
SLAGER OF SUPERMARKT
De Recepten Variaties, waarvan er elke vier weken een nieuwe verschijnt, bestaan telkens uit andere, lekkere gerechten voor ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje. De receptenkaarten uit de Recepten Vaiiaties kunt u verzamelen in de Variatie Waaier, een handige bewaarmap die u tijdens het koken op het aanrecht kunt neerzetten. Beide zijn een uitgave van het Voorlichtingsbureau Vlees in het kader van de campagne 'Vlees. De gangmaker op tafel'. Ze zijn verkrijgbaai' bij slager of supermarkt.
Paëlla
Ingrediënten (voor 4 personen):
• 500 gram mager varkensvlees;
• 5 draadjes saffraan;
•'Adl olijfolie; • 1 ui;
• 1 ui;
• 3 teentjes knoflook;
• 1 rode en 1 groene paprika;
• 350 gram langkorrelrijst;
•'Aliter gezeefde tomaten;
• 150 gram kreeftgamalen;
• zout en peper.
Bereiding:
• Snijd het vlees in kleine stukjes van ca. 3 cm.
• Week de saffraan in een eetlepel olijfolie.
• Pel en snipper de ui en de knoflook.
• Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in kleine stukjes.
• Verhit de rest van de olie in een ruime pan (eventueel in een echte paëllapan) en bak hierin eerst het vlees rondom bruin. Voeg vervolgens de ui, knoflook en de paprika toe en bak het geheel nog 3 minuten op een hoog vuur.
• Roer de saffraan (met olie) en de rijst erdoor en bak het even mee.
• Giet de gezeefde tomaten en A liter water erbij. Voeg wat peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. Laat de paëlla op een laag vuur zachtjes gaar worden (ca. 20 minuten).
• Voeg als de rijst tijdens de bereiding te droog wordt, wat extra water toe.
• Roer de garnalen erdoor en breng de paëlla op smaak met zout en peper.
Tip: Voor een extra avontuuriijke smaak kunt u in plaats van water ook visbouillon gebruiken. Voeg op het laatst wat verse, fijngehakte koriander aan het gerecht toe.
Voedingswaarde per persoon:
Energie ca 2800 kJ (650 kcal)
E/wit 42 gram
^"n,. 2liram
Koolhydraten 75 gram
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 september 1999
Eilanden-Nieuws | 12 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 september 1999
Eilanden-Nieuws | 12 Pagina's