Bekijk het origineel

Good Luck toont veerkracht

+ Meer informatie

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

Zaterdag 1 maart 2003 speelde het eerste en tweede team van Good Luck in de Gooye de Dirksland een inhaalwedstrijd. Deze waren oorspronkelijk in de Staver gepland, maar door de bekende trieste omstandigheid kon dit in de Staver niet plaatsvinden. Vandaar dat uitgeweken werd naar Dirksland. Zowel het eerste als het tweede team kampte met problemen in mankracht. Velen waren ziek, zwak, misselijk of op vakantie. Good Luck heeft een goed juniorenteam, dus werd een beroep op veel junioren gedaan. Good Luck 2 is nog in de race voor het kampioenschap, dus werd alles op alles gezet om te winnen van Tjoba 5 uit Goes. Dit lukte, want het werd een verdienstelijke 2 0-6 overwinning. Good Luck 1 is veilig en kan niet meer promoveren of degraderen.

Zoals gezegd kampte ook het eerste team met personele problemen. Gijsbèrt Gille stond voor het eerst in de basis op de plaats van de geschorste Marcel Kievit. Jan-Willem de Vos zat met de nasleep van een enkelblessure en alle dames waren de afgelopen week ziek geweest.

Good Luck begon dus wat gelaten en ongeconcentreerd de wedstrijd. Aanvallend liep het zeker niet. Tegenstander NIO uit Rotterdam had de punten hard nodig, want het vecht samen met Reeuwijk tegen degradatie. Dit bleek ook, want NIO was veel scherper in de persooiüijke duels. Zelfs tegen het onsportieve aan. Zeker toen na 10 minuten Mariëlle de Looze de bal bewust buiten de zijUjn gooide om haar ploeggenote, de naar ademsnakkende Heidi Kamerüng, te kunnen wisselen. Britt Abbas kwam op haar plaats, ledereen verwachte dat NIO de bal sportief aan Good Luck terugspeelde. Het tegenovergestelde gebeurde en NIO kwam met dit balbezit zelfs tot een doelpunt. Dankzij dit en een aantal cruciale foute beslissingen van scheidsrechter De Vries veranderde sporthal De Gooye een heksenketel. Good Luck zat duidelijk in een behoorlijke dip en kon niets goed doen. NIO stond met rust op een 4-9 voorsprong. Na nog geen vijf minuten in de tweede helft

Na nog geen vijf minuten in de tweede helft werd Mariëlle de Looze vervangen door Nicole van den Berg. De aanvallen gingen beter lopen en met name Nico Overduin en Liesbeth Los gingen voorop in de strijd. Overduin scoorde, zeer ongebruikeüjk, 6 maal. Good Luck had weer eens steun aan haar trouwe korfbalpubliek en de ploeg kroop uit het dal. Gijsbert Gille verUet het veld voor de veertienjarige Arno Doornhein. Ook hij ging meteen voorop in de strijd en Good Luck kwam van een 5-10 achterstand naast NIO (12 - 12). De slotfase was zeer spannend. Met nog drie minuten op de klok ontbrak in de verdediging van Good Luck de concentratie. Het was plotseling 12 - 13. Niet Veel later werd het middels een onnodige strafworp 12 - 14. Voor NIO twee belangrijke punten, voor Good Luck een dipje op een vermakelijke tweede helft. Toch heeft de ploeg van coach Van Hooydonk, ondanks de personele problemen, vechtlust en veerkracht getoond. Doelpunten Good Luck: Nico Overduin (6),

Doelpunten Good Luck: Nico Overduin (6), Arjan Zondervan (2), Britt Abbas (1), Heidi Kamerling (1), Samantha Krijgsman (1) en Jan-Willem de Vos (1).

Dit artikel werd u aangeboden door: Eilanden-Nieuws

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.