Bekijk het origineel

Jongensteam tennisvereniging Stellendam dicht bij kampioenschap

+ Meer informatie

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Het jongensteam van tennisvereniging Stellendam heeft een belangrijke overwinning behaald op de naaste concurrent. Het team, met in de gelederen Johan Melaard, Maarten van Walsem, Robin Dorsman en Stephan Dorsman, versloeg tennisvereniging ’t Slag uit Zuid-Beijerland.

De eerste enkelpartij werd gespeeld door Stephan Dorsman. Hij moest het opnemen tegen Jeroen van Essen, beide spelers waren nog ongeslagen in de competitie. De eerste set kwam Stephan niet in zijn spel, maakte onnodig veel fouten en verloor deze in de kortste keren met 0-6. Stephan veranderde zijn spel in de tweede set. Het werd een tactische wedstrijd. Na een 3-3 tussenstand werd het 6-3 voor Stephan, zodat een derde en beslissende set gespeeld werd. Deze werd door Stephan knap met 6-2 gewonnen en Jeroen verloor zijn eerste competitiepart‘j-

De eerste dubbelpartij werd gespeeld door Maarten van Walsem en Robin Dorsman. Ondanks het goede tegenspel werd met 1-6 en 3-6 verloren. Beide teams hadden dus één partij gewonnen. De tweede enkelpartij werd gespeeld door Johan Melaard. Hij had een moeilijke tegenstander die zeer afwisselend speelde. De eerste set won Johan door goed spel in 6-3. De tweede set stond Johan met 5-4 voor. Door regen werd de partij tijdelijk onderbroken. Na de hervatting verloor Johan de set alsnog met 5-7. De derde en beslissende set herpakte Johan zich volledig en won gemakkelijk met 6-0.

De tweede dubbelpartij werd gespeeld door Robin en Stephan. In een spannende eerste set trokken de jongens aan het langste eind en wonnen deze met 6-4. De tweede set werd gemakkelijk gewonnen met 6-1. Het beslissende derde wedstrijdpunt was binnen.

De derde en laatste dubbelpartij werd gespeeld door Maarten en Johan. Dit duo had in de vroege ochtenduren al druk geoefend voor deze wedstrijd. Wellicht verklaart dit het vlotte spel. Met 6-2 en 6-0 werd de tegenstander geen enkele kans gegeven.

Eindstand 4-1 in het voordeel van tennisvereniging Stellendam. Door deze belangrijke overwinning kan in de volgende wedstrijd het kampioenschap worden behaald. Er dient dan gewonnen te worden van tennisvereniging Westmaas, wat zeker mogelijk moet zijn. Echter, van onderschatting mag geen sprake zijn nu het kampioenschap zo dicht bij is. Deze thuiswedstrijd wordt op 24 mei gespeeld, aanvang 9.30 uur.

Dit artikel werd u aangeboden door: Eilanden-Nieuws

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.