Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Voor u gelezen

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Voor u gelezen

5 minuten leestijd

Kerstverhalen

Max Lucado

2015, uitgeverij Voorhoeve 144 blz., € 10,00

144 blz., € 10,00

ISBN 9789029 724630

Wat betekent de komst van Christus op aarde voor jou? Deze vraag stelt Max Lucado in dit boekje met bijzondere kerstverhalen. De verhalenbundel bestaat uit twee delen: Ere zij Christus en Christus is geboren.

Korte overdenkingen worden afgewisseld met verhalen die zich afspelen in het heden en verleden. Al deze verhalen hebben gemeen dat ze hoop en licht willen bieden vanuit de boodschap uit Jesaja 9: ‘Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij is op Zijn schouder, en men noemt Zijn naam Wonderlijk, Raad, Sterke God, Vader der eeuwigheid, Vredevorst.’

In ‘Een engel vertelt’ probeert Lucado zich een voorstelling te maken van de geestelijke strijd rondom de komst van Christus.

‘Het antwoord is ja’, is een klassiek kerstverhaal waarin een vader trouw brieven blijft schrijven aan zijn dochter die niets meer van hem wil weten. Het hoe en waarom van de komst van Christus op aarde wordt belicht op de kenmerkende beeldende stijl die Lucado eigen is.

Max Lucado is een begaafd verteller die zijn lezerspubliek weet te boeien. De woorden die Lucado in sommige verhalen kiest doen soms wat populair aan, dit zal niet iedereen aanspreken.

Max Lucado (1955) werd geboren in Texas en is voorganger van de Oak Hills Church. De schrijver en evangelist heeft ruim 70 boeken op zijn naam staan, waaronder het Bijbels dagboek ‘Leven uit genade’ en diverse prentenboeken.

Donkeredagenvragen

Advent in een ander licht Paulien Vervoorn & Willem J. Ouweneel 2015, uitgeverij Kok 128 blz., € 13,50 ISBN 9789043 525701

‘Wat betekent het voor mij persoonlijk dat Jezus mens geworden is? Waarom wachten we ieder jaar op een kindje dat allang geboren is? Hoe richt ik op me op het Licht in donkere dagen? Wat kan ik leren van de mensen uit de tijd van Jezus’ geboorte?’ Vervoorn en Ouweneel gaan door

Vervoorn en Ouweneel gaan door middel van vier weekthema’s in op de betekenis van Advent, de tijd van verwachten. Deze thema’s gaan dieper in op de eerder in de tekst genoemde vragen.

Het boek is vooral bedoeld om zelf aan de slag te gaan door middel van schrijf-, lees-, denk- en aanbiddingsopdrachten met als afsluiting ideeën voor een alternatief kerstdiner.

Als je de uitdaging aan wilt gaan, is dit boekje een bijzonder en origineel geschenk voor jezelf of een ander, ook voor de dagen ná Advent. Wellicht spreken niet alle doeopdrachten aan maar er zijn genoeg prikkelende vragen voorhanden om samen met anderen of alleen over na te denken. Een vraag als ‘wat kan ik leren van de os en de ezel in de kerststal’, ligt misschien niet zo voor de hand maar daagt wel uit om stil te staan en na te denken.

De gebruikte Bijbelsteksten zijn afkomstig uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Er werd gebruik gemaakt van de herziene Statenvertaling (HSV).

Wie extra opdrachten en links uit het boek wil downloaden kan terecht bij het gratis e-book op www.geloofwaardigspreken.nl. Het is het verlangen van de schrijvers

Het is het verlangen van de schrijvers dat de lezers ‘onder de indruk zullen zijn van de betekenis van Jezus’ menswording voor het dagelijks leven, zowel in lichte en donkere dagen.’ Paulien Vervoorn is coach en trainer

Paulien Vervoorn is coach en trainer en Willem J. Ouweneel is emeritus hoogleraar in de theologie. Eerder schreven ze samen ‘Veertigvragentijd’ een boekje met vragen over de veertig dagen voor Pasen.

De vrolijke tafel

Feestrecepten voor elke dag

Karin Luiten

2015, uitgeverij Nieuw Amsterdam

256 blz., € 24,99

ISBN 9789046 820070

Tien jaar geleden besloot culinair journalist en kookboekenschrijfster Karin Luiten haar baan op te zeggen om van koken en bakken haar beroep te maken en ‘De vrolijke tafel’ is inmiddels alweer het tiende kookboek van de succesvolle auteur. Redenen genoeg voor de schrijfster om uit te pakken met een nieuw, dik boek vol feestelijke recepten.

Bladerend door dit fleurige kookboek met prachtige foto’s en illustraties kom je meer dan 150 recepten tegen. ‘De vrolijke tafel’ is een sfeervol kijk-, leesen doeboek met verrukkelijke recepten. Denk aan chocoladelaagjestaart, mini-gembertulbandjes, pompoencurry, aardappelmuffins met geitenkaas, olijventapenade en knapperige gehaktrolletjes met sesam.

Alle gerechten worden bereid zónder pakjes en zakjes, hét handelsmerk van de auteur. Uiteraard is er in dit boek een hoofdstuk gewijd aan Kerst. Maar het hele jaar door valt er veel te genieten met ‘De vrolijke tafel’.

Karin Luiten kookt al sinds haar studententijd met veel passie en houdt van ‘makkelijke, maar heerlijke’ recepten.

Ze merkte dat zodra het woord ‘koken voor een feestje’ ter sprake komt veel mensen een beetje terugschrikken. Luiten legt in haar boek stap voor stap uit dat koken voor een groep niet zo moeilijk is als het misschien lijkt.

In het inleidende hoofdstuk ‘Hoe gebruik ik dit boek?’ komt onder meer het berekenen van de juiste hoeveelheden, de planning van een etentje en het, met een kleine aanpassing, vegetarisch maken van een gerecht aan de orde.

Samen eten is gezellig en daarom zijn alle recepten geschikt voor groepjes vanaf twee personen. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe je de ingrediënten kunt aanpassen voor grotere groepen.

De schrijfster laat zien dat de bereiding van originele (feest)gerechten verrassend eenvoudig is. Leerzaam om te ervaren dat er géén pakjes of zakjes uit de supermarkt nodig zijn om de heerlijkste gerechten op tafel te toveren. Het gebruik van kwalitatief goede ingrediënten is belangrijk voor het slagen van een gerecht. Een tweetal tips van de schrijfster: olijven met pit hebben de meeste smaak en maak gebruik van roomboter in plaats van halvarine of margarine.

Een pluspunt van dit boek is, dat de meeste ingrediënten gewoon te koop zijn bij de supermarkt om de hoek. In het boek wordt ook aandacht besteed aan de feestelijke aankleding van de eettafel en een mooie presentatie van de gerechten.

‘De vrolijke tafel’ is een aanrader!

Van de schrijfster verscheen eerder onder meer ‘Koken met Karin, zónder pakjes & zakjes’.

Dit artikel werd u aangeboden door: Eilanden-Nieuws

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 december 2015

Eilanden-Nieuws | 76 Pagina's

Voor u gelezen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 december 2015

Eilanden-Nieuws | 76 Pagina's