Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Van Harberden Trofee 2021 voor Isa Bezemer

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Van Harberden Trofee 2021 voor Isa Bezemer

2 minuten leestijd

MELISSANT – Isa Bezemer uit Sint Philipsland heeft de vierde Van Harberden Trofee gewonnen. Bakker Jan van Harberden overhandigde de prijs maandagmiddag 5 juli voor zijn bakkerij in Melissant.

De trofee, die Van Harberden uitreikt sinds het honderdjarig bestaan van de bakkerij, is bedoeld om het ambachtelijke vakmanschap in de schijnwerpers te zetten. Voor Jan van Harberden gaat dat verder dan het werk van een bakker. "Denk ook aan vakmensen als metselaars en timmerlieden. Zij hebben beroepen die toch een beetje ondergewaardeerd worden in de maatschappij, in vergelijking met bijvoorbeeld werk in de ICT. Maar wij zijn juist trots op de vakmannen en vakvrouwen… op alle vakmensen. Vandaar deze trofee. Wij zien Isa als een boegbeeld voor alle leerlingen die bezig zijn vakmens te worden. Met een 9,3 op het examen heeft ze een duizelingwekkend cijfer behaald."

Docent Teun Koote van de RGO was vol lof over de resultaten van zijn leerling, die haar vmboopleiding horeca, bakkerij, recreatie afsloot met een eindcijfer 8,1. "Dat zijn de hoogste cijfers die aan het vak gerelateerd zijn, over het derde en vierde schooljaar", aldus Koote. "Isa heeft deze trofee dik verdiend. Echt top. Applaus!" Isa had niet verwacht de Van Harberden Trofee in de wacht te slepen. Maar blij was ze er zeker mee. Ze mag – als onderdeel van de prijs, die behalve een beeldje ook nog bestond uit een fraai boeket – een dagje meelopen in de bakkerij in Melissant. Het liefst gaat ze dan een taart bakken. Werken in de bediening doet ze ook graag. Evenals een maaltijd maken in de keuken. Dat ze dat ook goed kan, bleek uit de manier waarop ze haar eindopdracht op school invulde. Haar driegangenmenu – salade met gamba’s, schnitzel met rijst en groente en yoghurt met fruit en granola – scoorde meer dan zeer goed. De toekomst van Isa gaat dan ook zeker die kant op, zeker nu ze na de zomer begint met een horecaopleiding bij Curio in Bergen op Zoom.

Dit artikel werd u aangeboden door: Eilanden-Nieuws

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 juli 2021

Eilanden-Nieuws | 24 Pagina's

Van Harberden Trofee 2021 voor Isa Bezemer

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 juli 2021

Eilanden-Nieuws | 24 Pagina's