Haantje pik
In de buurt van barneveld eet je rond de paasdagen 'haantjes pik'. Maar 35 km verder- op, in apeldoorn, heeft haast niemand er ooit van gehoord! Welk baksel eten ze bij jou in de buurt?
Bossche bollen
Een reuzenslagroomsoes uit ’s-Hertogenbosch, met lekker veel chocola eroverheen.
Kniepertjes
Dit wafeltje is zoet, knapperig en dun. Het wordt vooral gegeten in Drenthe, Groningen, Twente en de Achterhoek. En dan ook nog eens op een speciaal moment: met Oud en Nieuw.
Weesper moppen
Drie keer raden waar die vandaan komen… Inderdaad: deze koek – die veel weg heeft van een bitterkoekje – hoort thuis in Weesp.
Bolus
Misschien wel een van de beroemdste streekbaksels van Nederland: zoet en echt Zeeuws!
Haantje pik
Barnevelds baksel: een soort suikerbrood in de vorm van een haan.
Amsterdamse koggetjes
De hoofdstad zou geen hoofdstad zijn als ze geen eigen koek kende, toch? Dit zandkoekje met stukjes butterscotch erin wordt ook wel nougatientje genoemd.
Limburgse vlaai
Heel beroemd, deze taarten uit het zonnige zuiden! Je kunt nu in het hele land zelfs vlaaienwinkels vinden met namen als… Limburgia!
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 mei 2017
Kits | 32 Pagina's