Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Pindarotsjes

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Pindarotsjes

2 minuten leestijd

In deze pindarotsje zit meer dan alleen pinda’s en chocola. Extra lekker!

Ingrediënten

Voor circa 14 stuks: * 200 g chocolade naar keuze *1 tl zonnebloemolie * 1 banaan * pindakaas + handje pinda’s [gezouten of ongezouten]

Bereiding

* Neem 200 gram chocolade naar keuze. Het mag echte smeltchocolade zijn, maar ook gerust een reep. Pure, melk, of witte chocolade, het maakt niet uit.

* Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Of in de oven (zie kader).

* Roer de zonnebloemolie door de gesmolten chocolade.

* Snijd de banaan in plakjes.

* Giet in de holtes van een ijsblokjeshouder een beetje van de gesmolten chocolade. Doe er een plakje banaan op en vervolgens een theelepel pindakaas.

* Verdeel de rest van de chocolade over de holtes. Druk enkele pinda’s in de zachte chocolade.

* Zet de ijsblokjeshouder in de koelkast tot de chocolade hard geworden is.

* Druk de pindarotsjes uit de houder. Het gemakkelijkst is een houder met een flexibele bodem. Heb je een houder met een harde bodem? Zet hem dan een paar seconden in warm water. De rotsjes gaan er dan gemakkelijk uit.

Goede chocolade

Je hebt mensen die (bijna) verslaafd zijn aan chocolade en mensen die er weinig om geven. Bij die laatste categorie kan het gebeuren dat er chocolade in de kast ligt die toch echt eens op moet. Die kun je prima voor dit recept gebruiken. Maar natuurlijk kun je ook goede (smelt)chocolade kopen. Hoe beterde chocolade, hoe lekkerder de pindarotsjes.

Chocolade kun je op verschillende manieren smelten. Ik ontdekte pas de ovenmethode. Die bevalt me heel goed. Je stelt de oven in op 60 graden.

Daarna zetje de chocolade in een ovenschaaltje of pannetje in het midden van de oven. Je wacht rustig af tot de chocolade gesmolten is. Dat kan best een kwartiertje duren. De chocolade brand niet aan, je hoeft tussendoor niet te roeren en je hoeft er ook niet bij te blijven staan. Je snapt het al: ideaal!

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 24 september 2024

Terdege | 100 Pagina's

Pindarotsjes

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 24 september 2024

Terdege | 100 Pagina's