Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Echt Engels

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Echt Engels

2 minuten leestijd

Met of zonder high tea, scones zijn altijd lekker. Serveer ze met lemon curd, of kies voor jam en clotted cream. Dat laatste vind je niet in de Nederlandse supermarkt. Gelukkig is daar een oplossing voor.

Ingrediënten

* 500 g bloem * 90 g suiker * 5 tl bakpoeder * ½ tl zout * 80 g roomboter, koud en in blokjes * 2 eieren *175 ml karnemelk

Extra: * bloem, *1ei, losgeklopt * clotted cream *jam (bijv. aardbei of zwarte bessen)

Bereiding

* Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

* Doe bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom en meng dit door elkaar.

* Voeg de klontjes boter toe en wrijf ze door het bloemmengsel, tot het begint te kruimelen.

* Voeg eieren en karnemelk toe en kneed alles door elkaar tot een samenhangend deeg.

* Rol het deeg op een bebloemde werkbank uit tot een dikte van 1½ à 2cm.

* Steek het daarna uit met een ronde uitsteker van 5 tot 6 centimeter. Heb je geen uitsteker? Snijd met een mes vierkantjes.

* Leg het deeg op de bakplaat en rol het overgebleven deeg weer uit.

* Bestrijk de scones met het losgeklopte ei en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.


High tea

Bij een uitgebreide high tea of brunch zijn scones onmisbaar op tafel. En dat is niet voor niets, want goed gebakken en warm zijn ze erg lekker. De echte engelse scones serveer je met een traditionele clotted cream en jam. Maar ook met lemon curd zijn ze ontzettend lekker.

Clotted cream is helaas niet gemakkelijk te verkrijgen in de supermarkt, dus daar moest wat op bedacht worden. De combinatie van lobbige slagroom met crème fraiche komt een beetje in de buurt.

Je klopt 125 gram slagroom lobbig en spatelt daar 125 gram crème fraiche doorheen. Wil je een keer wat anders proberen? Voeg dan wat rozijnen en een snufje kaneel toe aan het deeg.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 oktober 2024

Terdege | 116 Pagina's

Echt Engels

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 oktober 2024

Terdege | 116 Pagina's