+ Meer informatie

Scheepvaart rubriek

1 minuut leestijd

NICE — Het water in de haven van Nice heeft een mooie appelgroene kleur - aangenomen die zich afzette op de rompen van de schepen. Deze onverwachte kleuring, die de verontwaardiging opwekte van de pleziervaarders en de handhaver» van de orde, was het werk van de Argentijnse schilder Nicolas Uribuni. Deze wilde aldus protesteren tegen de vervuiling van het zeewater en de aandacht vestigen op de aansilag dde daardoor op de Middellandse Zee wordt gegaan. ,, Uriburu's activiteit Is niet het werk van een beginneling. Hij heeft reeos eerder — de Niagara-waterval en het water van Venetië „geverfd". ,: Tegen de woedende ooggetuigen aan wie hij verantwoording moest afleggen, zei de kunstenaar dat zijn verf minder schadelijk w'as dan alle afval en götige uitlaatetoffen van de schepen die in de haven geankerd lagen. Het is een onge, ..vaarlijke kleurstof dde gebruikit wordt voor het opsporen van ondergrondse - - rivieren'. Na een paar uur is hij verdwenen zonder een spoor achter te laten.

Al met al heeft dit protest de initiatiefnemer een bekeurig gekost KENTEKENEN

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.