+ Meer informatie

BIESBOSCHBEKKENS IN GEBRUIK GENOMEN

2 minuten leestijd

Prins Claus heeft dinsdagmorgen de twee spaarbdckens van de NV Watwwinningbedrijf Brabantse Biesbosch op de Petrusplaat offideel m gebruik gestdd. Sii^ april vorig jaar maakte de Maasstad al gebruik van de bekkens ten behoeve van de drinkwatervoorzienii^.

Door de overschakeling van het Rijnwater op het water van de Maas Is de kwaliteit van het Rotterdamse drinkwater duidelijk verbeterd, aldus constateerde de directeur van het bedrijf, de heer P. L. Knoppert, vanmorgen dn zijn toespraak. „De ervaring van 'een jaar in bedrijf heeft geleerd, dat de bekkens uitstekend water afleveren, zelfs beter dan was verwacht. Er zijm geen bezwaren meer wat betreft de smaak en de chemische samenstelling is constant".

Ook kwantitatief Is de drinkwatervoorziening veilig gesteld. In droge tijden en bij calamiteiten kunnen perioden, waarin het rivierwater onbruikbaar is, makkelijk . worden overbrugd.

Het totale poject omvat 4 spaarbekkens. Twee daarvan zijn thans gereed. Als dn 1977 het 3e bekken in bedrijf gaat, wordt Zeeland op het leidingnet aangesloten en naar verwachting ook het westelijk deel van Noord-Brabant. Het vierde bekken wordt niet verwacht voor de jatien tachtig.

Tegen die tijd beschikt het waterWlnbedrijf over 500 miljoen kubieke meter water per jaar. De totale kosten van het project worden geraamd op 580 miljoen gulden, waarvan tott tot nu toe al 320 miljoen gulden is uitgegeven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.