+ Meer informatie

Enthousiast

2 minuten leestijd

De heer Van der Hoek is erg enthousiast over de vorderingen in de wijk. „Het leuke is, dat je' eenzelfde soort mensen terug ziet komen als destijds is vertrokken. Veel jonge gezinnen vooral, die de grote stad ontvluchten om hier wat rust te zoeken. En te vinden, trouwens", voegt hij er onmiddellijk aan toe. Het totaal aantal drive-in woningen bedraagt 62. Bijna de helft hiervan is al verkocht. De drive-in woningen hebben op de begane grond twee (slaap)kamers, een hal en een garage met berging. Op de eerste verdieping bevindt zich de woonkamer en de niet zichtbare, maar toch „open keuken". Op deze verdieping is ook een balkon aangebracht boven het terras. 'De tweede verdieping tenslotte bevat nog een (slaap)kamer en de hoofdslaapkamer. „En dat alles op «eigen grond voor rond de anderhalve ton", zegt de heer J. van Leeuwen, de derde medewerker van het Verkoopbureau. „De mensen die nu hier een huis kopen zijn er eigenlijk nog beter aan toe dan de kopers van toen", vindt Van der Hoek. „De funderingen van alle woningen zijn goedgekeurd door TNO: een zekerheid die kopers normaal niet hebben. Zelfs de fouten die bij de bouw zijn gemaakt zijn hersteld. In alle opgeleverde woningen brandt de kachel. De huizen worden natuurlijk schoon en droog opgeleverd. Ook al iets dat je bij een nieuwbouw-woning niet altijd aantreft".

De meeste huurwoningen zijn al weer bewoond. De heer Van Leeuwen: „Bij de kopers ligt dat anders: velen hebben met het geld dat ze voor hun „oude huis" ontvingen inmiddels een andere woning gekocht. En dat om snel van de noodbehuizing in caravans verlost te zijn, of omdat ze in verband met hun werk toch al op zoek waren naar iets anders."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.