+ Meer informatie

Rijnmond voor veerdienst Rozenburg

1 minuut leestijd

EUROPOORT — Het dagelijks bestuur van Rijnmond heeft bij GS erop aangedrongen de voortzetting van de veerdienst Rozenburg-Maassluis financieel mogelijk te maken.

Dit naar aanleiding van een onderzoek dat de provincie heeft laten instellen naar de mogelijke aanpassingen van de dienstregeling. Het nadelige saldo van het veer is momenteel ongeveer één miljoen gulden per jaar.

Rijnmond wijst er tevens op dat het veer deel uitmaakt van het hoofdwegennet. Het is vooral van belang voor de nabijgelegen kernen en dan met name voor (brom) fietsers en voetgangers. Voor deze reizigers is er geen alternatieve route aanwezig.

Voor het autoverkeer kan de Beneluxtunnel als alternatief dienen, maar dat betekent een omweg van dertig kilometer. Als de frequentie van het veer zou worden teruggebracht, van een kwartier naar een half uur zal het aantal over te zetten auto's aanzienlijk dalen.

Dat betekent tevens een grote daling van de inkomsten, die voor tachtig procent van dit snelverkeer afkomstig zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.