+ Meer informatie

Vrachtauto verspert spoorbaan

1 minuut leestijd

UTRECHT — Op een met auto tnatische halve zoverwegbomen beveiligde overweg in de Geldersedijl; tussen Hattemerbroek en Zwolle is de Intercity van Amersfoort naar Zwolle maandagavond om zes uur in botsing gekomen met een vrachtauto.

De rijkspoMitie te Hattem verklaarde echter dat de vrachtauto, een truck met oplegger, de trein waarschijnlijk niet eens geraakt heeft. Het voertuig schaarde volgens de rijkspolitie voor de overweg. De combinatie schoof vervolgens door de bomen heen en drukte de ahob-installatie over de rails.

De bestuurder van de vrachtautocombinatie, de 23-jarige H. Kammlnga uit Meeden (Gr.), bleek mindei ernstig gewond dan aanvankelijl: Werd aangenomen. De man zal volgens de rijkspolitie spoediii" het ziekenhuis kunnen verlaten. De truck met oplegger, eigendom van de firma Fato in Veendam, óis voor een nader onderzoek door de politie in beslag genomen.

VERTRAGING

De intercity kreeg drie kwartier vertraging. Vier achteropkomende treinen liepen vertragingen op tot eeu gestelde riditing kwiamen te Iaat In ^toiersfoort

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.