+ Meer informatie

Primaat lakovos tegen verandering van Bijbel

1 minuut leestijd

NEW YORK — De primaat van de Grieks-Orthodoxe Kerk in Noord- en Zuid-Amerika, aartsbisschop lakovos, is tegen een „niet-sexistische" versie van de Bijbel, omdat die volgens hem zou neerkomen op „verminking" van de betekenis van de Schrift.

Als voorzitter van de bisschoppensynode van de kerk sprak lakovos zich uit tegen plannen van de Amerikaanse nationale raad van kerken om zo'n lezing van de Bijbel te produceren. Deze raad wil de traditionele aanduidingen van God als een man vervangen door neutrale aanduidingen.

lakovos vindt dat de nationale raad van kerken hiermee de bekwaamheid ontkent van het collectief dat de populaire „revised standard version bible" maakte. Op grond van de originele teksten (in het Hebreeuws en het Grieks) kwam dat collectief tot de verwijzing naar God als naar een mannelijk persoon.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.