+ Meer informatie

Advertentiewerver van Het Financieele Dagblad wil geld

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De in Zwitserland woonachtige voormalige adverfentiewerver van Het Financieele Dagblad, Arthur van Weezenbeek, heeft vandaag een deurwaarder langs het kantoor van dit financieel-economische dagblad gestuurd met de aanzegging om vóór komende vrijdag een bedrag van ƒ 874.002,20 over te maken.

Gebeurt dat niet, dan wil Van Weeezenbeek beslag laten leggen op de inventaris. Dit heeft mr. H. Stodel, de raadsman van Van Weezenbeek, gisteren meegedeeld.

Volgens hoofdredacteur C. Berendsen van het FD zal het FD die som deze week „waarschijnlijk wel op tafel leggen". „We willen niet dat het hier een uitverkoopkermis wordt". Tussen Van Weezembeek en Het Financieele Dagblad loopt al jaren een juridische procedure waarin Van Wezenbeek een bedrag van in totaal ƒ 47 miljoen aan schadeloosstelling eist. Het Financieele Dagblad besloot enige jaren geleden eenzijdig het agentuurcontract met Van Weezenbeek op te zeggen waarin was neergelegd dat Van Weezenbeek de enige advertentiewerver van het dagblad was.

Naast een procedure die nog bij de Hoge Raad loopt, heeft de kantonrechter op 26 mei 1989 uitgesproken dat het FD bepaalde overzichten moet verstrekken aan Van Weezenbeek om hem in staat te stellen de stand van zaken bij het verbreken van het contract vast te stellen. Als het FD daaraan niet voldeed, diende de krant een dwangsom van ƒ 1000 per dag te betalen. En die som beloopt inmiddels bijna 8,5 ton, die Van Weezenbeek nu op tafel wil zien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.