+ Meer informatie

Amsterdam ruimt vuil op na Koninginnedag

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Een groot deel van de rommel die de Koninginnedagvierders dinsdag in Amsterdam hebben achtergelaten, heeft inmiddels zijn weg gevonden naar de vuilverbrandingsovens in AmsterdamNoord.

Volgens woordvoerster H. Hepkema van de gemeentelijke dienst Stedelijk Beheer was het gebied binnen de Singelgracht gistermorgen omstreeks zes uur na een nacht hard doorwerken door ruim 100 mensen schoon. „We moest alleen nog een kwart van het Leidseplein onder handen nemen".

De grote schoonmaak begon omstreeks half negen 's avonds, een half uur eerder dan normaal. Volgens Hepkema was de koude er vermoedelijk de oorzaak van dat de bezoekers vroeger dan voorheen naar huis togen, of de warmte van een café opzochten.

In de binnenstad zette de dienst Stedelijk Beheer al het rijdend materieel in dat beschikbaar was. Het ging om 35 a 40 huisvuilwagens, kiepers, veegmachines en andere apparatuur. Voor het gebied tussen het IJ, Singelgracht, Leidsegracht en het water van het Singel kreeg men hulp van het stadsdeel Noord.

Hoeveel afval er in totaal van de straat is gehaald, is nog niet bekend. Vorig jaar was dat 200 ton. Dat was 70 ton meer dan in 1989.

De verdachte hield voor de bank speciale zittingen in een bejaardentehuis in Deventer. Hierbij viel het haar op' dat veel mensen niet wisten dat ze nog tegoeden bij de bank hadden en dat er ook nog saldi aanwezig waren van reeds overleden mensen. Van deze rekeningen heeft ze met behulp van de computer lijsten samengesteld, waarna ze bij de centrale debiteurenafdeling in Groningen de controlecodes opvroeg.

Op deze manier kreeg ze ook landelijk toegang tot alle spaarders van de bank. Op de balie-computer maakte W. vervolgens nieuwe spaarbankboekjes. Hiermee konden zonder legitimatie bedragen tot 2000 gul

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.