+ Meer informatie

Shovelschade Heemskerk meer dan half miljoen

1 minuut leestijd

HEEMSKERK (ANP) - De 28jarige man uit Beverwijk die in de nacht van woensdag op donderdag voor een enorme ravage zorgde in de wijk Breedweer in Heemskerk, heeft voor meer dan een half miljoen gulden schade aangericht. Dat heeft burgemeester W. Hoobroeckx van Heemskerk gisterochtend meegedeeld.

Volgens de burgemeester zijn zo'n vijftig auto's min of meer beschadigd. Dertig autowrakken zijn afgevoerd naar een gemeentelijk opslagterrein. Verder zijn er tien lantarenpalen omver gereden en talrijke hekjes en tuinen vernield. „Het was werkeUjk een ramp om te zien", aldus burgemeester Hoobroeckx, die de ravage nog dezelfde nacht met eigen ogen is gaan bekijken.

De Beverwijker, die in razernij ontstak vanwege een verbroken relatie, richtte de grootste schade aan bij het woonhuis van zijn exvriendin. Medewerkers van diverse gemeentediensten hebben de ergste rommel intussen opgeruimd.

Gedupeerde bewoners in de wijk Breedweer kregen gisteren in de loop van de dag een brief van de gemeente in de bus. Daarin is aangegeven hoe de aangebrachte schade mogelijk kan worden vergoed. Hoobroeckx sluit niet uit dat de schade verhaald kan worden op de verzekering van de werkgever van de Beverwijker. Die is eigenaar van de shovel. De brokkenmaker zelf zit nog in voorarrest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.