+ Meer informatie

Moeilijker

1 minuut leestijd

„En opdat ik mij door de uitnemendheid der openbaringen niet zou verheffen, zo is mij gegeven een scherpe doorn in het vlees, namelijk een engel des satans, dat hij mij met vuisten slaan zou, opdat ik mij niet zou verheffen". 2 Corinthe 12:7

Het is moeilijker voor een christen gedood te worden aan de verzoekingen van zijn eigen hart dan de verzoekingen van de boze te weerstaan. De verzoekingen die door ons eigen hart worden opgeworpen, worden niet zo gemakkelijk weerstaan als de verzoekingen die door de duivel worden ingeworpen.

Merk op dat gij nooit ernstig zult zijn in uw pogingen uw afgoden te doden voordat gij ervan overtuigd zijt hoe pijnlijk zij zijn. Wanneer heeft Paulus de Heere driemaal gebeden? Was het niet toen zijn verzoekingen een scherpe doorn in het vlees waren?

Ik wil dit zeggen: Er zijn sommige verzoekingen van de satan die moeilijker te weerstaan zijn dan andere. Sommige verzoekingen zijn geschikt voor onze heersende begeerlijkheden. Deze worden niet gemakkelijk weerstaan. Er zijn andere verzoekingen die geschikt zijn om sommige onzichtbare afgoden te handhaven. Deze zijn ook niet gemakkelijk te weerstaan. Er zijn ook verzoekingen die niet zo erg in strijd zijn met ons natuurlijk licht. Deze zijn niet gemakkelijk te weerstaan. Sommige verzoekingen beloven genoegen, voordeel en eer. Ook deze zijn niet gemakkelijk te weerstaan.

Andrew Gray (Uit: Uitnemende openbaringen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.