+ Meer informatie

Roofoverval op wapenzaak

DADERS GEPAKT

3 minuten leestijd

Drie mannen hebben dinsdag vlak voor sluitingstijd een foto- en wapenzaak aan de Rodenrijse Laan in Rotterdam overvallen. Twee van hen zijn aangehouden. De eigenaar, die een klop met een pistool op het hoofd kreeg is gewond. De politie slaagde erin één van de daders ter plaatse in te rekenen. Zijn compagnon kon even later in een woning in de buurt, waarheen de man was gevlucht, worden aangehouden. De derde overvaller is voortvluchtig.

De twee overvallers, die door de politie zijn gearresteerd, zijn de 23-jarige Charles E. R. uit Frankrijk en de 21-jarige Mohammed K. zonder vaste woon- of verblijfplaats. Samen met een derde jongeman, die de benen heeft genomen, waren zij de wapenwinkel binnengestapt. Zij overhandigden de 41-jarige winkelbediende H. P. Willems, die alleen in de zaak was, een bijna onleesbaar briefje. Toen deze over de toonbank gebogen stond om het te ontcijferen, kreeg hij van twee van de overvallers een klap op het hoofd met de inmiddels getroklien pistolen. Hij liep daarbij een flinke hoofdwond op. Er werden ook nog twee schoten gelost, maar de •winkelbediende werd niet geraakt.

De derde indringer trok intussen het metalen hek voor de winkel dicht. De heer Willems werd onder bedreiging van een 'vuurwapen gedwongen in de munitiekluis op de grond te gaan liggen. Terwijl een van de mannen hem onder schot hield haalden de anderen 7 pistolen en revolvers uit de vitrine, waarvan ze eerst de ruit hadden verbrijzeld.

Vervolgens moest de winkelbediende munitie afgeven, die hij in twee dozen deed. Met de buit in handen sloten de indringers de heer Willems in de kluis op. J. J. Kool die boven in de werkplaats bezig was, had op het eerste hulpgeroep van zijn employee onmiddellijk de politie gebeld. Op het moment, dat de eerste overvaller de winkel verliet, stuitte hij op twee agenten. Hij bedreigde een van de politiemannen, die hem het pistool uit de handen sloeg. Nummer twee kwam met zijn handen omhoog naar buiten. De vuurwapens en munitie, die beide mannen bij zich hadden, werden in beslag genomen.

De derde overvaller liet zich niet zonder meer pakken. Hij rende naar achteren, sloeg een ruit in, rendte de tuin in en sprong over het hek. Daar ontmoette hij de buurman-winkelier, die hem trachtte aan te houden. Na een korte schermutseling wist hij te ontkomen.

Hierbij raakte hij gewond. Later op de avond kon hij door de politie W9rden aangehouden, doordat hij iich meldde bij het ziekenhuis Eudokia in de Maasstad. De man, de 23-jarige M. H., is afkomstig uit Frankrijk.

De auto van de daders, die nog voor de wapenwinkel stond, werd door de politie in beslag genomen. De wagen had een Frans en een Belgisch kenteken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.