+ Meer informatie

Kosten UCNproject welUcht hoger

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Als de Duitsers nog dit jaar beginnen met de bouw van een fabriek voor verrijkt uranium in Gronau zal de financieringsbehoefte van UCN voor de uitbreiding van het ultracentrifugeproject in Almelo met ongeveer 60 miljoen gulden stijgen.

Minister Van Aardenne heeft dit dinsdag meegedeeld aan de Tweede kamer. Begint de Duitse partner in Urenco-verband, Uranit, later met de bouw. dan verlaagt dit de financieringsbehoefte.

Uranit heeft voor een eigen verrij-' kihgsfabriek in Gronau de benodigde vergunningen aangevraagd. Verwacht wordt dat deze vergunningen in de loop van dit jaar zullen worden verleend. De minister van Economische zaken zette verder nog uiteen dat de Nederlandse banken te kennen hebben gegeven de politieke risico's met betrekking tot UCN dusdanig groot in te schatten dat alleen met honderd procent staatsgarantie financiering van de uit te breiden verrijkingscapaciteit, als onderdeel van het 2.000-ton programma, door hen mogelijk is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.