+ Meer informatie

Aanslag op president van Zuid-Korea

1 minuut leestijd

SEOEL — Een onbekende man heeft donderdag een aanslag gepleegd op de Zuidkoreaanse president Park Tsjoeng-hie, toen deze in het nationaal theater te Seoel een toespraak hield ter gelegenheid van de 29ste onafhankelijkheidsdag van Zuid-Korea. De aanvaller, die drie schoten loste, miste de president, maar trof diens vrouw die achter haar man op het podium zat, zo is in een regeringsverklaring bekend gemaakt. Over de toestand waarin mevrouw Park vei'keert, werd officieel niets bekend gemaakt, van goed ingelichte zegslieden werd echter vernomen dat de vrouw van de president naar een nabijgelegen ziekenhius is gebracht en onmiddellijk is geopereerd.

Een meisje dat zich onder Park's toehoorders bevond, kwam om het leven toen de lijfwacht van de president het vuur opende op de aanvaller, die in de heup werd getrollen en inel werd overmeesterd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.