+ Meer informatie

Eerste paal geslagen voor Den Hoedkliniek

Bouw "familiehuis" R'dam gestart

2 minuten leestijd

ROTTERJDAM - Onder regie van de zanger Lee Towers ging gisteren de bouw van het familiehuis van de Dr. Daniël den Hoed Kliniek in Rotterdam van start. Belangrijke betrokkenen bij de totstandkoming van dit overnachtingshuis voor familie van patiënten bedienden gezamenlijk de touwen van een driehonderd jaar oud heiblok dat de eerste paal enkele meters de grond in joeg.

In het kader van het 75-jarig bestaan van de Dr. Daniël den Hoedkliniek is in 1989 een actie gestart die moest leiden tot de realisering van een ovemachtingshuis voor familieleden van patiënten die van ver komen. Het nieuwe complex zal dertien appartementen bevatten. Bedrijfsleven en particulieren hebben met veel creatieve initiatieven zo'n anderhalf miljoen gulden bijeengebracht. De "Rotterdamse Bouwers", die het grootste aandeel leverden door het bouwkundige gedeelte voor hun rekening te nemen, zijn enkele weken geleden al gestart met de voorbereidingswerkzaamheden. Het project wordt voornamelijk uitgevoerd door leerlingen. Het familiehuis moet nog dit jaar opgeleverd worden omdat de bouwers het als een geschenk aan de jubilerende 650-jarige stad Rotterdam beschouwen.

Niet verantwoord

Hoewel het niet ondenkbaar is dat de Dr. Daniel den Hoedkliniek in de toekomst wordt overgeplaatst naar het terrein van het Academisch Ziekenhuis Dijkzigt (in het kader van de intensievere samenwerking) acht de directie het niet verantwoord om nog jaren zonder overnachtingsfaciliteiten te functioneren. De locatie en het ontwerp van het huis zijn dusdanig gekozen, dat het voldoende garantie biedt om voor het gebouw eventueel te zijner tijd een andere bestemming te vinden.

Het familiehuis en de voor de exploitatie bijeengebrachte fondsen zijn ondergebracht in een aparte stichting. Deze stichting waarborgt de continuïteit van de logeermogelijkheden voor familie en patiënten bij een eventuele overplaatsing van het familiehuis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.