+ Meer informatie

Wat drinken we?

1 minuut leestijd

Limonade, vruchtesap, melk of gewoon leidingwater? Moeders weten soms niet meer waarmee ze hun dorstige kroost nu het beste kunnen laven. Limonade, al dan niet met vruchtenextracten, is bij de meeste kinderen favoriet, maar erg zoet; puur vruchtesap gaat er ook nog wel in maar moeder wil ook graag haar portemonnee in de gaten houden, en melk is wel vaak goed voor elk, maar niet uitgesproken dorstlessend.

Het Belgische blad „Test-Aankoop", orgaan van de gelijknamige Belgische consumentenorganisatie, verschaf t gelukkig enige helderheid in deze moeilijke materie. Dat gebeurt in een artikel speciaal gericht op jeugdige lezers (niet dat Belgische kinderen zelf hun inkopen plegen te doen, maar ook zij worden wel verondersteld enige invloed op het koopgedrag van hun moeder te hebben. Bovendien kunnen ze, met de nu vergaarde kennis als bewuste jonge consumenten weloverwogen antwoorden op de vraag wat ze willen drinken). Het is trouwens niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen best nuttig om de voor- en nadelen van de diverse dorstlessers eens nader te bekijken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.