+ Meer informatie

"Nederlander geeft veel uit voor feestdagen"

1 minuut leestijd

LEIDSCHENDAM (ANP) - De Nederlandse winkeliers verwachten weinig te merken van de zwakke economie.

Met nog een maand te gaan durft directeur H. Kok van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) te stellen dat de recorduitgaven voor de feestdagen van vorig jaar (1,7 miljard euro) zullen worden overtroffen.

Hoewel de economische groei tot stilstand is gekomen en het vertrouwen van de consument in de economie laag is, signaleert Kok nu al een enorme drukte bij de winkelcentra. "We gaan vroeg naar de winkel", constateert hij.

Precieze cijfers heeft hij nog niet, maar populair zijn de bordspellen, alles van Harry Potter en de pluchen beesten. Ook is het gezamenlijk eten en drinken volgens Kok in zwang. Volgens Kok zoeken mensen nadrukkelijk elkaar in tijden van tegenspoed meer op. "Mensen beseffen dat zij elkaar moeten verwennen", verklaart de directeur van RND. "Misschien gaan we minder vaak op verre vakanties."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.