+ Meer informatie

Kraak mislukt

1 minuut leestijd

UTRECHT — Met behulp van een takelwagen hebben inbrekers in de nacht van maandag op dinsdag getracht de Rabobank in Utrecht een tonnen wegende brandkast lichter te maken. De zaak mislukte uiteindelijk doordat de hijsinstallatie het begaf maar niettemin spreekt de Utrechtse politie van een ingenieuze en brutale kraak.

De - spoorloos verdwenen - daders probeerden hun slag te slaan in een noodkantoor van de Rabobank aan de Lunettenbaan. Door een ruitje in te drukken kwamen ze het kantoor, gevestigd in een soort stacaravan, binnen. Ze sloopten de voordeur er uit en gingen vervolgens met behulp van stalen kabels de loodzware brandkast naar buiten takelen.

Toen de krakers de brandkast op de vrachtwagen wilden hijsen, begaf de takelintallatie het echter, waarna de inbrekers het hazepad kozen. Niet alleen de brandkast maar ook de takelwagen lieten ze achter.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.