+ Meer informatie

Vragen

1 minuut leestijd

De WD-fractie in de Tweede Kamer zal vandaag schriftelijk vragen stellen over de affaire aan de ministers van justitie en buitenlandse zaken. De liberalen vinden de houding die Van den Broek tot nu toe heeft aangenomen „verstandig". De WD is voorstander van een terughoudend beleid „zolang Bouterse in Suriname aan de touwtjes trekt".

De WD sluit niet uit dat Nederland militair moet ingrijpen in Suriname, „maar alleen als democratische krachten uit het Surinaamse volk daar om vragen". De liberalen stellen daarbij wel de eis dat er sprake is van internationale samenwerking. Het CDA-kamerlid Aarts is eveneens van mening dat „enige verhulde militaire dreiging" op zijn plaats is. Wat betreft de nieuwe regering die binnenkort in Suriname aantreedt, heeft Aarts niet veel hoop. „De huidige Surinaamse regering heeft nauwe banden met de beschuldigden en de nieuwe regering zal voor een flink deel bestaan uit dezelfde mensen die ook in het verleden niets tegen dit soort praktijken hebben ondernomen", aldus het CDA-kamerlid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.