+ Meer informatie

Verkiezingen in Ethiopië in alle rust verlopen

1 minuut leestijd

ADDIS ABEBA (AFP) - De verkiezingen in Ethiopië zijn gisteren zonder incidenten verlopen. Dat heeft de Ethiopische radio bericht.

Functionarissen zeiden dat de meesten van de 33 miljoen kiesgerechtigden hun stem hebben uitgebracht nadat vorig jaar de marxistische dictator Mengistoe Haile Mariam het land ontvluchtte. De verkiezingen werden bijgewoond door 250 buitenlandse waarnemers. Niemand van hen bespeurde ongeregeldheden bij de 26.000 stemlokalen in het land, aldus een waarnemer.

De eerste uitslagen worden vandaag in de hoofdstad Addis Abeba verwacht. De resultaten in de afgelegen gebieden worden pas aan het einde van de week bekend.

Naar verwachting zal de regerende Democratische Revolutionaire Volksfront van Ethiopië (EPRDF) als winnaar uit de bus komen. Het EPRDF domineert in de interim-regering die vorig jaar mei aantrad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.