+ Meer informatie

Arafat legt ruzie met Gaddafi bij

1 minuut leestijd

BEIROET — De leider van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO, Jasser Arafat, heeft weer vrede gesloten met de leider van Libië, Moeanunar Gaddafi. Linkse Kranten in Beiroet, waaronder de pro-Libische krant „As-Safir", berichtten dinsdag over een onverwacht bezoek van Arafat aan Libië het vorig weekeinde.

Hij .werd daarbij vergezeld door leiders van de communistische partij en andere vertegenwoordigers van wat links is in Libanon. Het onderhoud tussen Arafat en Gaddafi in Tripoli had plaats vlak voor de reis van laatstgenoemde naar Moskou. Tussen Gaddafi en de PLO, vooral de door Arafat geleide guerrilleros van El-Fatach, was het in de zomer van vorig jaar tot een botsing gekomen. Gaddafi had de PLO-verJASSER ARAFAT ...weer vrienden... tegenwoordiger in Tripoli de deur gewezen.

Sovjet-president en -partijleider Leonid Brezjnjev en de Libische leider Moeammar Gaddafi hebben dinsdag in Moskou him tweedaagse besprekingen beëindigd die van ambtelijke Sovjet-zijde als „vriendschappelijk en openhartig" gekenschetst werden.

Gaddafi brengt woensdag een „officieel vriendschapsbezoek" aan Joegoslavië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.