+ Meer informatie

Buurtbewoners nemen afstand van *bom' bij offerfeest

1 minuut leestijd

GOUDA — De bewoners in de omgeving van het slachthuis aan de Goudse Burgvlietkade vrezen voor racisten te worden aangezien. In een brief aan het college distantiëren zij zich van de bommelding bij het ritueel slachten, afgelopen zondag. Volgens de bewoners is een onderhoud met het gemeentebestuur nodig om in de toekomst problemen te voorkomen.

In de brief wordt kritiek geuit op het college, dat tot nu toe niet heeft gereageerd op waarschuwingen van de buurtbewoners dat het tijdens het offerfeest wel eens een chaos zou; kunnen worden. Er was volgens hen veel te weinig politie op de been.

Ondertekenaar A. den Hertog:' „Wij kregen onofficieel 's maandag» pas te horen dat er zondag ritueel zoii, worden geslacht. Buurtbewoner^ deelden grif handtekeningen uit onT zich om uiteenlopende redenen tegeri" het offerfeest te verzetten. Voor een. aantal was de verstoring van de zondagsrust de druppel die de emmer deed overiopen. Een van ons heeftde Marokkaanse organisatoren op' persoonlijke titel gewaarschuwd voor' te verwachten problemen. Het zou al-' lemaal wel meevallen. Wij hebben nu het college alsnog om een onderhoud gevraagd".

Overigens zegt Den Hertog wel ge-" schrokken te zijn van sommige reac^ ties, die duidelijk racistisch van aard: zijn. Hij wil ook nadrukkelijk afstancr nemen van het schilderen van leuzen op muren over de zondagsrust, hoewel hij de inhoud ervan onderschrijft. ''

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.