+ Meer informatie

Kerkelijke begrafenis hongerstakers

1 minuut leestijd

DUBLIN — De RK bisschoppen van geheel Ierland hebben verklaard, dat geen kerkelijke begrafenis wordt geweigerd aan degenen, die om politieke redenen voedsel weigeren en als gevolg daarvan sterven.

De bisschoppen legden deze verklaring af naar aanleiding van Bobby Sands' sterven en de dreigende dood van andere hongerstakers in de Maze-gevangenis.

De bisschoppen wijzen erop, dat volgens de leer der kerk zelfmoord een zware zonde is. Maar volgens het Ierse episcopaat is nog aan discussie onderhevig of een hongerstaking op politieke gronden zelfmoord is of niet, of preciezer gezegd onder welke omstandigheden hongerstaking tot de dood erop volgt een zelfmoord is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.